Španielsko migrantom z lode Open Arms ponúklo prístav na vylodenie
18.8.2019 15:59
akt. 11.08.2020 06:11

Španielsko migrantom z lode Open Arms ponúklo prístav na vylodenie

Uložiť článok
Španielska vláda ponúkla prístav Algeciras v regióne Andalúzia v juhozápadnej časti krajiny.

Španielska vláda v nedeľu navrhla, že prijme viac ako 100 migrantov z lode Open Arms, ktorí už 17 dní čakajú na povolenie na vylodenie, uviedol na svojom webovom portáli denník El Periódico de Catalunya.

Španielska vláda ponúkla prístav Algeciras v regióne Andalúzia v juhozápadnej časti krajiny. Úrad španielskeho premiéra Pedra Sáncheza vo vyhlásení ako dôvody uviedol „núdzovú situáciu“ na palube lode a „nepochopiteľnú reakciu talianskych úradov“.

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini lodi patriacej španielskej charitatívnej organizácii Proactiva Open Arms odmieta povoliť zakotviť pri talianskych brehoch. Plavidlo migrantov zachránilo v oblasti Stredozemného mora začiatkom augusta.

Salvini v sobotu povolil 27 maloletým migrantom bez sprievodu opustiť loď a vo štvrtok dostali povolenie na vylodenie z „psychologických“ dôvodov piati migranti a ďalší štyria, ktorí sú ich rodinnými príslušníkmi.

Šéf organizácie Proactiva Open Arms Óscar Camps v sobotu na Twitteri oznámil, že podmienky na palube lode sú „neudržateľné“ a medzi pasažiermi sa vyskytujú „bitky a hádky“.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Taliansko, Migranti
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.