Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. augusta 2019, 15:54
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Mesto chce vybudovať verejné WC, v ktorých sa nebude môcť sexovať. V prípade styku začne striekať prúd vody

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nové verejné toalety však množstvo ľudí na sociálnych sieťach oprávnene kritizuje.

Prístavné mesto Porthcawl nachádzajúce sa vo Walese sa chystá tvrdo zakročiť proti pohlavnému styku na verejných záchodoch. Plánuje totiž vybudovať toalety, ktoré budú okrem vandalov či užívateľov drog doslova bojovať proti akejkoľvek sexuálnej aktivite v kabínke. O novinke informuje kanál CNN.

V meste pravdepodobne zaznamenali, že do verejných WC nechodí každý vykonávať výlučne len potrebu. Mesto má preto v pláne nainštalovať do nových toaliet prvky, ktoré zabránia sexuálnym aktivitám. Okrem automatického čistenia budú totiž vďaka inteligentnej podlahe schopné identifikovať, koľko ľudí sa aktuálne nachádza v kabínke, vďaka podlahe s váhou.

Ak pôjde o viac ako jednu osobu, spustí sa alarm, otvoria sa dvere a prítomných postrieka silný  a studený prúd vody. Senzory v kabínkach budú tiež schopné zistiť, či tam niekto nefajčí alebo neberie drogy. Na vandalov budú zas pripravené špeciálne steny, na ktoré sa nebudú dať kresliť graffiti.

Toalety bojujú aj proti bezdomovcom. Pokiaľ budeš v kabínke príliš dlho, systém to vyhodnotí, že tam chceš prespať a upozorní ťa, aby si dokončil potrebu. Rovnako sa v tom momente vypnú aj svetlá a kúrenie. Mesto bude výstavba špeciálnych verejných záchodov stáť približne 190-tisíc eur. Koľko bude stáť ich použite je ešte neznáme.

„Prestavba verejných záchodov je dôležitým prvkom v našej snahe zabezpečiť, aby bol Porthcawl skvelým miestom na život, prácu či turizmus,“ tvrdí Mike Clarke, jeden z členov mestskej rady.

Nové toalety ešte ani nie sú vybudované, no na sociálnych sieťach si vyslúžili už poriadnu dávku kritiky. Podľa miestnych nie je novinka úplne domyslená. Boja sa totiž toho, že kvôli nadpriemernej váhe budú vyhodnotení, ako dvaja ľudia, a tým pádom budú z kabínky vyhodení a ostriekaní vodou.

Sťažujú sa tiež rodičia či opatrovatelia seniorov a telesne postihnutých ľudí, ktorí potrebujú počas vykonávania potreby asistenciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia