Denník N

Fico má pravdu, ESET je nebezpečný…

Nedá mi, aby som po čase nezareagoval na bývalého premiéra Slovenska, hoci v ESETE nikoho osobne nepoznám.

Pán Fico, aj vďaka Vám Slovensko dnes nemá svoj slovenský priemysel, a svoju slovenskú ekonomiku. Skoro celá ekonomika Slovenska sa ocitla v cudzích rukách, a stojí na cudzích nohách, ktoré môžu zo Slovenska kedykoľvek odísť.

Nepoznám banku, ktorá by tak riskovala, aby všetky svoje peniaze vsadila na jednu komoditu, tak však dnes riskuje celé Slovensko, ktoré sa spoliehala len na automobilový priemysel, ktorý je len v cudzích rukách, a ten časom vždy pôjde tam, kde je lacnejšia pracovná sila. Vy máte toľko ekonomických poradcov, a túto jednoduchú pravdu neviete?

Obrazne povedané, po víchrici v Tatrách, monokultúra drevín urobila z Tatier mesačnú krajinu, to čaká aj náš monokultúrny autopriemysel a Slovensko, keď sa včas nespamätáme.

Treba si priznať krutú pravdu, že vďaka slabým politikom sa dnes Slovensko stalo len kolóniou na lacnú pracovnú silu. Pritom Slovensko má určite na viac, len musí budovať aj svoj vlastný slovenský priemysel.Viac na www.bindas.eu

Veľmi si ctím vedcov, kreatívcov a inovátorov, lebo na rozdiel od slabých politikov sú to oni, ktorí sú jadrom rastu tých najvyspelejších ekonomík sveta. Bez vedcov, kreatívcov a inovátorov nemá dnes žiadna ekonomika šancu na úspech, a ani ta Slovenská.

Keby na Slovensku vládli ozajstní  štátnici a vizionári, a nie „politickí kauzisti“, ktorí vyrábajú kauzu za kauzou, tak by sme už dávno mali na Slovensku inovatívnu ekonomiku, a nie tu dnešnú koloniálno-montážnu ekonomiku.

Preto kto zlou vládou vyháňa zo Slovenska skvelých vedcov, kreatívcov a inovátorov a ostatných občanov pracovať mimo Slovenska, ten vyháňa zo Slovenska bohatstvo a budúcu slovenskú prosperitu a preto koná protislovensky.

Po vzniku Slovenska, za ktoré som bojoval pán Fico ako poslanec vo FZ ČSFR ešte v Prahe som v roku  1998 vo svojej knihe o politike napísal toto: „ … viac ako 80 % vedeckého potenciálu sveta sa nachádza len v  niekoľkých štátoch sveta, hlavne v  USA, Japonsku, Francúzsku, Veľkej Británii, Nemecku, čo je dôkazom ich sily. Prečo? Tieto krajiny si už dávno uvedomili silu vedy a inovácií, a vedia, že vďaka vzdelaným a inovatívnym ľuďom, vedcom, výskumníkom a vývojovým pracovníkom tzv. robotníkom ducha, stále patria a budú patriť k  vyspelým štátom tohto sveta!“

Pán Fico títo inovatívni a tvoriví ľudia sú aj dnes prameňom bohatstva, životnej úrovne, blahobytu v týchto krajinách. Predsa i dnes vidíme, že tie najinteligentnejšie výrobky sú najpredávanejšie a najziskovejšie, ale vymyslieť ich môžu len inovátori. Preto prosím neútočte na ESET.

Nakoniec pán Fico, nezaplatil ESET, a predstavitelia ESETu, proti ktorým dnes tak idete na daniach Slovensku viac, ako ste zaplatili Vy?

Na rozdiel od ESETU tu však máme aj takých, politikov a podnikateľov, ktorí zbohatli a bohatnú na úkor nás všetkých občanov Slovenska. Tí, čo zbohatli kradnutím, a nie produkovaním špičkových a svetových produktov, tak pre takých je potom ESET naozaj veľmi nebezpečný.

Preto Fico má pravdu, ESET je pre Slovensko nebezpečný, ale v inom. ESET a jeho zakladatelia každému na Slovensku ukazujú, že zbohatnúť sa dá aj čestne, čestnou prácou, napríklad, ako v prípade ESETu predajom špičkového protivírusového programu, o ktorý má záujem celý svet, a nielen politickými kauzami. Nie nové kauzy, ale nové vízie a inovácie posunú Slovensko dopredu pán Fico.

P.S. Je len škoda, že tie počítačové antivírusové programy nevedia dať do karantény tie naše politické vírusy, ktoré robia našu politiku takú chorú a toxickú akou dnes je.

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.