Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín zabral u súpera po roku. Tréner Trnavy: Fyzicky sme nestíhali

Rumunský kapitán futbalistov Spartaka Trnava Bogdan Mitrea je síce stopér, ale zatiaľ aj najlepším strelcom svojho tímu. V aktuálnej ligovej sezóne si pripísal tri góly.

18.08.2019 13:48
debata
Kapitán Trenčína Peter Kleščík pred trnavským... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Peter Kleščík, Rafael Tavares Kapitán Trenčína Peter Kleščík pred trnavským stredopoliarom Rafael Tavaresom.

Štvrtý dal v zápase s Trenčínom – smoliarsky za chrbát svojho brankára Dobrivoja Rusova. Jeho nešťastný zásah hlavou rozhodol o výhre AS Trenčín na trnavskej pôde. „Toto víťazstvo berieme všetkými desiatimi,“ tešil sa trenčiansky tréner Roman Marčok.

Spartak: prvá prehra, prvý gól

Trnavčania sa predstavili v aktuálnej sezóne v lige tretí raz doma a premiérovo podľahli (neprehrali predtým ani v dvoch pohárových zápasoch) a prvýkrát pred svojimi divákmi v domácej súťaži inkasovali. Domáci futbalisti sa zhodli, že aspoň remízu by si zaslúžili a Trenčín mal len viac šťastia.

„Aj za stavu 1:2 sme mali dosť šancí, aby sme dali ďalší gól a vyrovnali. Mali sme aj väčšie šance ako súper, ale nechcem znevažovať výkon Trenčína. Odohral veľmi dobrý zápas, prišiel k nám zvíťaziť a aj sa mu to podarilo. Dal o gól viac a preto zaslúžene vyhral,“ komentoval stretnutie trnavský tréner Ricardo Cheú.

Podľa neho jeho zverenci nestačili najmä fyzicky. „Horeli sme v súbojoch jeden na jedného, fyzicky sme nestíhali. Pripisujem to tomu, že naši hráči zo základnej zostavy majú za sebou veľa zápasov, doplácame na to,“ doplnil portugalský tréner.

Van Kessel nemá zatiaľ v tíme miesto

V trnavskom i trenčianskom mužstve majú na súpiskách aj hráčov, ktorí si v nedávnej minulosti obliekali dresy súpera. Ani jeden z nich nedostal prekvapujúco šancu v základnej zostave. David Depetris je síce viac spojený s trenčianskym tímom, ale na jar ešte pôsobil v Trnave.

Aktuálne kapitán AS začal na lavičke a na ihrisko vybehol až po vyše hodine hry. V útoku dostal prednosť Hamza Čatakovič, ktorému vyšiel predchádzajúci súboj s DAC. Depetris, Argentínčan so slovenským pasom, prvý raz od svojho návratu do Trenčína chýbal v ligovom súboji v základe.

Letná posila Spartaka Gino van Kessel sa stal pred vyše troma rokmi v trenčianskom tíme najlepším strelcom ligy. V zápase proti bývalým spoluhráčom sa nezmestil ani na súpisku.

Tréner Spartaka pripustil, že momentálne nemá takú výkonnosť, akú by si v Trnave predstavovali a preto nedostal šancu. Na trnavskom štadióne v lige ešte nenastúpil, zahral si len chvíľu vonku – v Žiline 25 minút a naposledy proti Pohroniu striedal až v 90. minúte.

AS vyhral dva zápasy po sebe

Trenčiansky úspech sa zapíše do štatistík. AS vyhral na ihrisku súpera prvý raz od 15. septembra 2018, keď triumfoval v Senici (2:0). Špeciálne v Trnave sa mu nedarilo. V uplynulých desiatich súbojoch na ihrisku Spartaka sa z výhry tešil len raz.

VIDEO: Tlačová konferencia po zápase

Trenčania dokázali vyhrať dva ligové zápasy za sebou takmer po roku. Najskôr zdolali DAC (2:1) a teraz rovnakým výsledkom aj Trnavu. Tri víťazstvá po sebe si pripísali predtým na začiatku septembra 2018. Potom však nasledovala priam katastrofálna séria. Až do minulého týždňa sa z plného bodového zisku tešili už len tri razy – z 27 stretnutí.

Zdá sa, akoby sa futbalové pomery pod Trenčianskym hradom stabilizovali a aj hra sa dostávala do koľají spred vyše roka. „Najmä naša obrana fungovala fantasticky, až na jednu situáciu v prvom i druhom polčase,“ vyzdvihol tréner Marčok.

Podľa Depetrisa bolo mužstvo mentálne silné. Podobne ako týždeň predtým s DAC, prehrávalo 0:1, ale otočilo nepriaznivý stav. „Z toho mám radosť. V Trnave sa bude každému ťažko vyhrávať,“ zdôraznil kapitán víťazov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #AS Trenčín