Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

18. augusta 2019

Bale zostane v Reale, potvrdil to Zidane



Hráč Realu Madrid Gareth Bale počas prvého zápasu La Ligy proti Celte. 17. augusta 2019.



Zdieľať
Hráč Realu Madrid Gareth Bale počas prvého zápasu La Ligy proti Celte. 17. augusta 2019. Foto: TASR/AP
Madrid 18. augusta (TASR) - Waleský futbalista Gareth Bale neodíde v tomto prestupovom období z Realu Madrid. Po včerajšom víťazstve 3:1 na pôde Celty Vigo v 1. kole La Ligy to uviedol tréner "bieleho baletu" Zinedine Zidane, ktorý tak ukončil dlhotrvajúce špekulácie o odchode 30-ročného krídelníka zo španielskeho veľkoklubu.


Práve Bale pripravil Karimovi Benzemovi prvý gól hostí v 12. minúte. "Zostane v tíme a všetci by sme to mali brať ako pozitívnu vec," povedal Zidane na adresu Balea. Francúzskeho kormidelníka na štarte sezóny rozosmutnilo zranenie Edena Hazarda, 28-ročný belgický reprezentant si v piatok na tréningu poranil stehno a chýbať bude mužstvu tri až štyri týždne.

"Zranenie Edena bolo pre nás nešťastím, no to nijako nezmenilo plány, aké sme mali s Baleom v tomto zápase. Gareth, rovnako ako všetci ostatní hráči, ukážu, že nosiť tento dres je hrdosť," citovala Zidana agentúra DPA.

Baleovo meno sa celé leto spájalo s odchodom z Realu, na spadnutie bol jeho prestup do čínskeho klubu Ťiang-su Su-ning, ktorý stroskotal iba na výške odstupného. Waleský reprezentant nastúpil v príprave iba v troch zo siedmich duelov a vždy iba z lavičky.

V prvom zápase v La Lige však figuroval v základnej zostave a prispel svojím výkonom k víťazstvu hostí. Tí bodovali naplno, hoci dohrávali duel bez Luku Modriča. Chorvátsky tvorca hry Realu v 56. minúte v súboji pri čiare stúpil na achilovku Denisa Suareza a rozhodca ho po prezretí videa poslal predčasne pod sprchy.

Real aj s 10 hráčmi dokázal poistiť svoj náskok ďalšími dvoma gólmi. Najskôr slovenský reprezentant v drese Celty Stanislav Lobotka nedostúpil Toniho Kroosa a ten výstavnou ďalekonosnou strelou od brvna zvýšil na 2:0 a desať minút pred koncom sa presadil aj Lucas. Skóre uzavrel v nadstavenom čase domáci Iker Losada.

"Bolo pre nás dôležité dobre odštartovať ligu. Je skvelé, že sme získali tri body v takom náročnom dueli, ako bol tento. Odchádzame domov s dobrým pocitom," pochvaľoval si Zidane. Na jeho slová nadviazal kapitán Realu Sergio Ramos.

"Bol to pre nás dobrý spôsob, ako začať ligovú sezónu. Po všetkých tých špekuláciách a názoroch sme šťastní, že sa konečne začalo súťažiť naostro. Odštartovali sme plní energie," tešil sa skúsený stopér. Lobotka hral za domácich do 75. minúty.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Huddersfield po zlom štarte do sezóny prepustil trénera Siewerta
<< predchádzajúci článok
UFC: Miočič ukončil Cormiera a opäť sa stal šampiónom ťažkej váhy