Špekáčiky s fazuľou
Špekáčiky s fazuľou

Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive fotorecept

evusik - fotkaevusik, 18. augusta 2019
Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)
Foto: evusik

Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla tento starý recept, ktorý som vylepšila fazuľou.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4 ks
5 strúčikov
1 konzerva
500 ml
1 konzerva
1 PL (alebo med)
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme si veľa cibule, nešetrite, nakrájame ju na mesiačiky a navrstvíme na dno vymasteného pekáča. Na cibuľu poukladáme ošúpané, po dĺžke prepolené špekáčiky. Pridáme posekaný cesnak a feferónku alebo čili papričku.

    Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na špekáčiky rovnomerne navrstvíme drvené paradajky...

  3. 3

    ...a vylejeme 1 celé čierne pivo. Pekáčik zakryjeme a dáme do rúry na 180 °C asi na 30 minút.

    Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom vyberieme, pridáme cukor/med a fazuľu. Dobre premiešame a vrátime naspäť do rúry. Už nezakrývame, necháme nech sa časť omáčky vydusí, čím sa prirodzene zahustí. Sem tam zamiešame a hlavne omáčku ochutnáme a dochutíme ak treba. Ja som pridala len trochu čierneho mletého korenia. Solíme len minimálne, pretože špekáčiky sú slané dosť. Omáčka je ináč veľmi dobrá - horká z piva, kyslá z rajčín a sladká z medu. No a štipľavé si pridajte podľa toho ako máte radi.

    Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s chlebom a ak môžeme zapíjame pivom. Jedlo je naozaj veľmi, veľmi sýte.

    Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

leaela
Parada***,aj u nas velmi oblubene,ja to robievam podla @kimlo ,vlastne odvtedy sa toto jedlo u nas uchytilo.ta fazula mi nenapadla,pri najblizsej prilezitosti ju doplnim... ;-).... peknu nedelu vsetkym :)
evusik
@Kimlo (18.8.2019 14:40)

máš pravdu, je to výborné jedlo a hlavne z jedného pekáča, také varenie milujem :) tvoj recept poznám, kedysi som podľa neho varila toto jedlo prvýkrát :)
evusik
@Terinka55 (18.8.2019 14:27)

som rada, že je tu niekto kto toto jedlo nepozná a snáď podľa tohto receptu aj uvarí :) dúfam, že bude chutiť
evanaaa
Ja som si už dávno na jedlo zo špekáčikov pečené v rúre na plechu robila chuť, odkedy som to niekde videla, ale neviem, môj muž by to nejedol, nemohol ( pre neho sú špekáče mastné, cibuľu len tak, aby ju nebolo vidieť), pivo nepijeme, dokonca už nemôže ani fazuľu (čo mi je ľúto, kvôli fazuľovici), tak som z toho napokon upustila. Jedine, že by som si trochu skúsila spraviť pre seba......škoda.
1x evusik
evusik
@Evanaaa (18.8.2019 16:43)

poznám to, tiež som sa musela vzdať mnohých vecí ktoré milujem, pre mňa je to o to ťažšie, že muž môže a ja nie, tak občas bojujem s veľkým pokušením
hannes
Tuším sa tu roztrhlo vrece s jednoduchými, ale o to viac chutnými recepismi. Odporúčam to najmä mladým, nech vidia, čo je to kreativita v kuchyni a že aj z nemnoho ingrediencií sa dá vyčarovať pochúťka. Fazuľu robím na niekoľko spôsobov a toto tiež celkom isto zaradím do repertoiru...
kvakac
Dnes sme prišli k svekrovi a on to už mal hotové a feferónmi nešetril. Priznám - natlačil som sa, ako divá sviňa bukvice. To je dobré jedlo a s tou fazuľou ešte viac. Odporúčam ostatným. Dobré si vymyslela.
kvakac
Gratulujem k výhre, tento recept bol môj favorit. Vyskúšal som ho a je fakt dobrý.
1x evusik
evusik
@kvakac (7.9.2019 06:21)

ďakujem za gratulku ale hlavne za vyskúšanie :-) teším sa, že chutilo... prerábame chalupu, tak dosť veľa varím pre chlapov a toto je vďačné jedlo pre všetkých :-) prajem krásny deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia