Medzi banánmi našli 75 kilogramov kokaínu

NETKY.SK • 18 August 2019, 10:47 • 2 min
Medzi banánmi našli 75 kilogramov kokaínu

SOFIA - Pracovník skladu v bulharskom prístavnom meste Burgas našiel 75 kilogramov kokaínu, ktorý bol ukrytý medzi banánmi privezenými v Ekvádoru. Tlačová agentúra AFP to uviedla s odvolaním sa na sobotňajšie vyjadrenia miestnej prokuratúry a polície.

slovakia

left justify in out

Nálezca upozornil v sobotu ráno políciu na tehličky s drogou, obalené v kovovej fólii, ktoré jednotlivo vážili dva a pol kilogramu, informoval burgaský policajný riaditeľ Kalojan Kalojanov. Nachádzali sa v zásielke 20.626 škatúľ banánov, povedal oblastný prokurátor Georgi Činev novinárom pred skladom spoločnosti InterCitrus zaoberajúcej sa distribúciou ovocia.

 

obrazok

 

Podľa predstaviteľov banány priviezli do Burgasu ešte 27. júla, a to loďou z Ekvádoru, ktorá mala zastávku aj v Taliansku. Bulharské orgány v najbližších dňoch prehľadajú aj sklady uvedenej spoločnosti v Sofii, Varne a Plovdive, časť týchto banánov však už bola exportovaná do Rumunska.

 

Rumunsko a Bulharsko sú považované za dôležité tranzitné body pri pašovaní kokaínu z Latinskej Ameriky do západnej Európy, pripomenula AFP. Zadržanie takéhoto množstva drogy v bulharských prístavoch je však nezvyčajné a v prípade Burgasu ide o zatiaľ najväčší tohtoročný úlovok, povedal Kalojanov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies