Predseda NRSR sa vyjadril k posudzovaniu rozhovorov medzi Marianom K. a niektorými politikmi

NETKY.SK • 15 August 2019, 12:13 • 2 min
Predseda NRSR sa vyjadril k posudzovaniu rozhovorov medzi Marianom K. a niektorými politikmi

BRATISLAVA - Andrej Danko je názoru, že autentickosť komunikácie medzi obvineným Marianom K. a niektorými politikmi by mali riešiť jedine orgány činné v trestnom konaní.

slovakia

left justify in out

"Nebudem sa čiastkovo vyjadrovať, kto komu písal. Musí byť posúdená autenticita a nemyslím si, že je to záležitosť politikov. Spolieham sa na orgány činné v trestnom konaní," uviedol Danko. Kto si zaslúži trest, má ho podľa neho dostať. "A potom môžeme vyvodzovať spoločenské zodpovednosti," doplnil šéf parlamentu.

 

img

 

Zo zverejnenej údajnej komunikácie Mariana K. a Aleny Zs., ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, vyplýva, že Marian K. mal byť v kontakte s viacerými politikmi. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal telefonovať a s expremiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť. Spomína sa v nej aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

 

img

 

Bugár pre nemenovaný denník priznal, že sa s Marianom K. na dovolenke nielen pozdravil, ako tvrdil predtým, ale aj sa s ním rozprával. "Počas našej dovolenky si raz prisadol k nášmu stolu počas raňajok. Vymenili sme si pár viet, vtedy sa zbežne spýtal na aktuálnu situáciu doma," uviedol. Odmieta však, že by sa s ním stretol aj poobede, ako naznačuje údajná komunikácia, aj to, že by pri nej mal Marian K. na predsedu Mosta-Híd zvýšiť hlas. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona