Z pásma Gazy vypálili ďalšie tri rakety, Izrael zabil troch Palestínčanov

TASR
TASR
Izraelská armáda oznámila, že jej vrtuľník a tank strieľali na "ozbrojených podozrivých" pri bariére, ktorá oddeľuje pásmo Gazy od Izraela.
Izraelská armáda oznámila, že jej vrtuľník a tank strieľali na "ozbrojených podozrivých" pri bariére, ktorá oddeľuje pásmo Gazy od Izraela.
TASR

TASR

Z pásma Gazy vypálili ďalšie tri rakety, Izrael zabil troch Palestínčanov
Izraelská armáda blokuje cestu na hranici s pásmom Gazy 16. augusta 2019. Foto: TASR/AP

Len vďaka podpore od našich čitateľov vám prinášame aktuálne spravodajstvo. Podporte nás, prosíme.

Z pásma Gazy ovládaného palestínskym radikálnym hnutím Hamas vypálili v sobotu na južnú časť Izraela tri rakety, z ktorých dve zachytila protivzdušná obrana. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej armády.

Správy o obetiach sa neobjavili, pričom nie je jasné, čo sa stalo s treťou strelou. Izraelské médiá informovali, že šrapnel pochádzajúci z obranného systému Železná kupola dopadol na domovú terasu, zatiaľ však neboli hlásené nijaké zranenia.

Najnovšia raketová paľba z pásma Gazy bola už druhou za posledných 24 hodín. Izrael pripisuje zodpovednosť za akýkoľvek útok z tejto palestínskej enklávy Hamasu. V sobotu ráno izraelské lietadlá zasiahli dva podzemné objekty, ktoré podľa armády patrili tomuto hnutiu, zaraďovanému Izraelom medzi teroristické organizácie.

Izraelské jednotky zabili pri hraničnej bariére troch Palestínčanov

Troch Palestínčanov zabili a ďalšieho vážne zranili izraelskí vojaci v severnej časti pásma Gazy, oznámilo v nedeľu palestínske ministerstvo zdravotníctva po tom, ako z pásma odpálili na Izrael tri rakety. Informovala o tom agentúra AFP.

Izraelská armáda predtým oznámila, že jej vrtuľník a tank strieľali na "ozbrojených podozrivých" pri bariére, ktorá oddeľuje pásmo Gazy od Izraela.

Izrael a palestínski militanti v Gaze viedli od roku 2008 tri ozbrojené konflikty. Od marca 2018 sa pri hranici konajú pravidelné protesty Palestínčanov. V Gaze počas nich alebo súvisiacich zrážok zahynulo pri izraelskej streľbe najmenej 305 Palestínčanov. Za rovnaké obdobie si súvisiace násilnosti vyžiadali životy siedmich Izraelčanov.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Najčítanejšie

Deň Týždeň
Diskusia