Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nočná tragédia v paneláku. O život prišla 38-ročná matka malého chlapca
Zdielať na

Nočná tragédia v paneláku. O život prišla 38-ročná matka malého chlapca

RIMAVSKÁ SOBOTA / Na sídlisku v Rimavskej Sobote došlo v paneláku v noci zo soboty na nedeľu k tragédii. O život prišla matka malého chlapca. Podľa informácií TV JOJ susedia počuli krik a privolali pomoc. Žiaľ, už bolo neskoro. Polícia neskôr zadržala podozrivého mladíka, ktorý ale tiež mal zranenia. V nemocnici skoro ráno zomrel.

"Moja láska, moja kráska, moje všetko.....milujem Ťa," spoločnú fotografiu s týmto romantickým vyznaním uverejnil na sociálnej sieti Ján 24 hodín pred osudnou nocou. Obidvaja vyzerajú šťastne. Dnes už ani on, ani Zdenka nie sú medzi živými.
K tragédii došlo na Rožňavskej ulici v jednom z bytov. O život prišla 38-ročná žena, matka malého chlapca. Ten v tom čase mal byť mimo nešťastia. Podľa informácií TV JOJ susedia počuli z bytu krik. Podľa nich sa údajne hádala so svojim mladším priateľom. Sused, ktorý býva o poschodie nižšie zareagoval na krik. "Ženský krik. Taký dosť hysterický. Keď som otvoril dvere, bolo počuť že žena, moja suseda, kričí o pomoc," vraví svedok. 

Sused opísal vraždu 

Z toho, čo nasledovalo potom, až mrazí. Videl ako Zdenka uteká dole schodmi, priateľ Ján jej bol v pätách. V rukách mal držať veľký kuchynský nôž. "Ona pred ním utekala dole schodiskom, on ju dobehol a začal ju bodať. Videl som, ako ju bodol do chrbta," povedal ďalej svedok, ktorý sa snažil susede pomôcť, zároveň sa však obával o svoj život. 
"Tak som doňho strčil, tak som sa ho snažil odsotiť, ale som videl, že on to myslí veľmi vážne, že ju chce naozaj zabiť. On nehovoril vôbec nič, to je na tom také mrazivé. Nebol vôbec v amoku, bol veľmi kľudný, veľmi pokojný," pokračuje sused. 
Potom utekal k susede, odkiaľ zavolali policajtov a záchranárov. Zdenka však stratila príliš veľa krvi. "Telo nebohej ženy bolo nájdené v neskorých nočných hodinách na chodbe bytového domu, na Rožňavskej ulici v Rimavskej Sobote. Na tele ženy boli zistené viacere bodno-rezné poranenia," informovala polícia na svojej stránke. 

Pátranie po mladíkovi 

Policajti okamžite rozbehli pátranie po mladom Jánovi, ktorý z miesta zmizol. Našli ho krátko pred treťou v noci, približne 4 hodiny po spáchaní skutku. Ján si sám zavolal pomoc. Sedel na chodníku pri kríkoch neďaleko mestského kina. Mladého muža za asistencie policajtov previezli záchranári do rimavskosobotskej nemocnice. Podľa zdroja TV JOJ bol zranený, čo potvrdila aj hovorkyňa záchranárov. 

"Podozrivým zo spáchania skutku je 23-ročný Rimavskosoboťan, ktorý bol dnes v skorých ranných hodinách prevezený sanitkou, ktorú si sám privolal, do nemocnice v Rimavskej Sobote. Prevážaný bol s bodným poranením hrudníka," uvádza ďalej polícia. V skorých ranných hodinách však v nemocnici zraneniam podľahol. Okolo štvrtej nadránom telo ženy odviezla pohrebná služba. Policajti na mieste ďalej pracovali. 

Polícia ešte nasledujúci deň prišla na miesto, kde pravdepodobne hľadali vražednú zbraň. Okolnosti  celého prípadu sú predmetom vyšetrovacích úkonov. Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie pre trestný čin vraždy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy