StoryEditor

Štýlové SUV, ktoré si zamilujete. Povie vám aj názor na konkurenčné značky

18.08.2019, 06:20
V redakcii sme vyskúšali vylepšené GLC od Mercedesu-Benz, ale v atraktívnom karosárskom vyhotovení kupé a plnej výbave.

Krátko po odhalení modernizovanej verzie obľúbeného Mercedesu-Benz GLC sa svetu ukázal v marci i ďalší variant v podobe kupé. O tom, že zástupcovia segmentu SUV sú pre automobilky dnes obzvlášť dôležití, zrejme ani nemusíme príliš hovoriť.

Značky reagujú na dopyt a ten znie jasne – zákazníci jednoducho „bažia“ po športovo-úžitkových autách, a to napriek tomu, že často ponúkajú menšiu praktickosť než vozidlá dokonca menších rozmerov. Zvyčajne sa hrá najmä na city a vie to i Mercedes. Štýlové kupé vyhotovenie modelu GLC je toho dôkazom, pritom aktuálne prichádza vo vylepšenej a skutočne skvelej forme.

Dizajn a technologické vychytávky

Po vzore svojho klasického brata sa aj v prípade kupé verzie mierne pozmenila predná a zadná časť karosérie. Pribudli ozdobné a ochranné prvky pod nárazníkom, nová mriežka chladiča s integrovanou trojcípou hviezdou a bočné prieduchy chladenia. Prepracovaná bola tiež vnútorná grafika svetiel vpredu i vzadu, pričom LED technológiu získajú záujemcovia už v základe.

Pochopiteľne, karoséria kupé sa odlišuje najmä zadnou časťou, kde je plynulo klesajúca strecha ukončená jemnou odtrhovou hranou. Dynamický dojem z novinky podporujú bočné kontúry a obrovské 20-palcové AMG kolesá. Trošku nám prekážala bočná nášľapná hrana, ktorú v 99 percentách prípadov nastupovania a vystupovania nebudete využívať, bude vám zavadzať a pri nepriaznivom počasí si o ňu akurát tak zašpiníte nohavice. Inak sa novinke nedá z prvého pohľadu na karosériu nič vyčítať.

V kabíne už je to Mercedes ako vyšitý a myslíme to doslovne. Spracovanie, obšívanie, výber materiálov a celkový dojem je ohromný...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 04 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/testy, menuAlias = testy, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 07:58