II. liga – V Košiciach novým trénerom Fabuľa: Mám len tie najlepšie pocity

(Zdroj: Facebook FC Košice - oficiálna stránka, Autor: FC Košice)
Branislav Sarňák|13. aug 2019 o 10:45

KOŠICE (SFZ) – Po 4. kole II. ligy nastala výmena trénera v ďalšom klube na východe Slovenska. Po tom, ako skončil na lavičke Bardejova Miroslav Jantek, k zmene sa odhodlali aj predstavitelia nováčika FC Košice. Tí odvolali lodivoda Gejzu Farkaša a aj jeho asistenta Miroslava Soviča. Novým šéfom lavičky sa stal Marek Fabuľa, ktorého asistentom bude Peter Šinglár.

Noví tréneri prichádzajú do známeho prostredia. Obaja v Košiciach v minulosti pôsobili. Fabuľa viedol v roku 2015 tamojší MFK Košice a Šinglár bol v metropole východného Slovenska hráč a aj hrajúci tréner. „Pri návrate do Košíc mám len tie najlepšie pocity. Teším sa na prácu v klube, som rád, že som dostal túto možnosť. Stanovili sme si postupné ciele. Najskôr musíme dostať tím z pásma zostupu, potom stabilizovať káder a následne bojovať postup. S Košicami som sa dohodol na trojročnej zmluve," povedal pre futbalnet.sk nový tréner FC Košice Marek Fabuľa. „Peťa Šinglára som si vybral k sebe ako asistenta, poznáme sa, pracovali sme spolu už v minulosti," ozrejmil Fabuľa.

(Zdroj: Facebook FC Košice - oficiálna stránka, Autor: FC Košice)

Dvojica Farkaš – Sovič doplatila na zlý štart ich zverencov do aktuálneho ročníka. Košičania postupne prehrali s Podbrezovou 1:2, remizovali s Trebišovom 2:2, podľahli Popradu 2:3 a Bardejovu 1:2. „Po sérii nepriaznivých výsledkov prichádza v košickom Čermeli k zmenám. Vedenie mužstva preberá dvojica Marek Fabuľa a Peter Šinglár. V Košiciach pri prvom tíme nepokračujú hlavný tréner Gejza Farkaš a asistenti mužstva Miroslav Sovič a Tomáš Danko. Končiacemu tímu trénerov pri A-mužstve ďakujeme za odvedené služby pre farby FC a prajeme veľa šťastia v ďalšej kariére,“ píše sa v stanovisku na klubovej stránke fckosice.sk. Východniari sú po doterajších stretnutiach na poslednom mieste druholigového pelotónu.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V Košiciach novým trénerom Fabuľa: Mám len tie najlepšie pocity