Pár využil bábiku, aby fingoval narodenie a následnú smrť svojho „dieťaťa“. Takto žiadali o finančnú pomoc

464

Pár z USA obvinili z podvodu a krádeže. To, čo urobili, vás doslova zarazí. Fingovali narodenie a smrť svojho dieťaťa. A ako? Nuž tak, že žiadne dieťa v skutočnosti nemali, na presvedčenie ľudí použili obyčajnú bábiku. A aby toho nebolo málo, na známej internetovej stránke žiadali o pomoc v podobe finančných prostriedkov.

Geoffrey a Kaycee Lang z Pensylvánie uverejnili fotografiu „dieťaťa“, ku ktorej napísali, že ich dieťa menom Easton žilo iba päť hodín. A údajne zomrelo v dôsledku „syndrómu respiračnej tiesne“. Štyri dni po vymyslenej smrti dieťaťa následne vytvorili príspevok na stránke GoFundMe so žiadosťou o príspevky, ktorými by pokryli pohrebné a lekárske účty. Podarilo sa im vyzbierať 550 dolárov. Napísali: „Prosím, modlite sa za mňa a moju ženu. Náš syn Easton sa narodil s tekutinou v pľúcach a zomrel niekoľko hodín po narodení. Veľmi by sme ocenili, keby ste nám darovali peniaze na pohrebné a lekárske služby.“

Netrvalo však dlho a jedna šikovná žena ich prekukla. Išlo o ich podozrievavú priateľku menom Cynthia Dilascio, ktorá zavolala do pohrebníctva len preto, aby zistila či tam o tomto dieťati majú nejaký záznam. Po tomto telefonáte však bolo jasné, že všetko si vymysleli, keďže žiadne záznamy o údajnom dieťati neexistovali. Žena tak upozornila políciu, ktorá našla v dome podvodníkov bábiku. Úrady tiež uviedli, že ani v nemocnici neexistuje žiaden záznam o narodení dieťaťa. Cynthia povedala, že pár ju ešte pozval na pohreb, avšak odmietla ísť, pretože vedela, že je to všetko lož. „Neviem, aký bol ich motív, ale takto ublížiť rodine a ostatným okolo je jednoducho choré.“

Hovorca GoFundMe uviedol, že všetkým darcom budú peniaze okamžite vrátené. „Tento typ správania sa na stránke GoFundMe netoleruje. Počas vyšetrovania budeme zodpovedne spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní a všetkým darcom vrátime darované peňažné prostriedky v plnej výške. Máme prísne pravidlá, ktoré skrátka netolerujú akékoľvek zneužitie. Všetci darcovia sú plne chránení zárukou GoFundMe.“ Týchto dvoch podvodníkov čoskoro čaká súd, a to konkrétne 1. októbra.

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre