V Moskve protestovali komunisti aj stúpenci opozície

Stúpenci ruskej politickej opozície zorganizovali v sobotu na viacerých miestach v Moskve tiché protesty, na ktorých žiadali prepustenie politických väzňov a slobodné voľby po tom, ako im úrady zakázali zhromaždenie väčšieho rozsahu. Informovala o tom agentúra DPA.

17.08.2019 20:26
Rusko Protest komunisti vlajky Foto: ,
Okolo 4 000 ľudí sa zúčastnilo na demonštrácii v Moskve, ktorú organizovali komunisti, pričom žiadali spravodlivé komunálne voľby.
debata (66)

Organizátori protestov vrátane uväzneného opozičného politika Alexeja Navaľného sa rozhodli pre tiché protesty po tom, ako im úrady zakázali uskutočniť väčšie zhromaždenia a protestný pochod. Polícia počas sobotných protestov nezakročila.

V meste sa zišli aj komunisti a ďalší podporovatelia ľavice, ktorí sú verní systému, a dožadovali sa slobodných a čestných volieb. Podľa polície sa ich zišlo približne 4 000.

Z dôvodu zamietnutia registrácie nezávislých kandidátov a kritikov Kremľa do volieb do mestského parlamentu sa od 14. júla v Moskve konajú protesty. Zatiaľ najmasovejšie boli úradmi nepovolené zhromaždenia z 27. júla a 3. augusta, na ktorých bolo dočasne zadržaných viac ako 2 000 ľudí.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #protest #demonštrácia #komunisti