Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zverejňovaná komunikácia Mariana Kočnera odhaľuje aj zosmiešňujúce prezývky
Zdielať na

Zverejňovaná komunikácia Mariana Kočnera odhaľuje aj zosmiešňujúce prezývky

BRATISLAVA / Postupne zverejňovaná komunikácia Mariana Kočnera, súd so zmenkami, ale aj jeho staršie vyjadrenia vytvorili zbierku prezývok ľudí, ktorých sa zrejme týkajú. Viete, kto je napríklad Hranol, Malý Laco, či Brucho? Vybrali sme desiatku mien a v uliciach sa pýtali Slovákov, či vedia, o koho ide.

Už z príbehov najznámejších mafiánov vo svete je známe, že radi používali prezývky. Či už úctivé alebo hanlivé. Aj v komunikácii Mariana Kočnera sa objavujú rôzne krycie mená. A aké sú prezývky z komunikácie, ktorá je čiernou morou mnohých politikov? 

Brucho - Marian Kočner 

Slintoš - Pavol Rusko

Hranol - Robert Fico

Vlekár - Boris Kollár 

Kali - Robert Kaliňák

Andrejko/kapitán - Andrej Danko

Maznák - Martin Glváč 

Malý Laco - Ladislav Bašternák

Opička - Monika Jankovská 

Obočiar - Jaromír Čižnár 

Podľa bývalého vyšetrovateľa majú prezývky aj praktickú výhodu. "Niektoré veci sa takýmto spôsobom utajujú, to znamená, že mená sa nepoužívajú. Niektoré fakty sa menia, tak to je úplne bežný spôsob," vraví vyšetrovateľ Peter Vačok. 

Tento týždeň Kočnerove správy čo to ukázali, ako funguje slovenská politika. A keďže políciou zaistené správy sa rátajú na stovky strán, budúci týždeň nám ukáže zas o niečo viac a možno aj nové mená do skladačky prezýviek v Kočnerovom svete.

Pozrite si archívnu reportáž o reakcii politikov na zverejnenú údajnú komunikáciu Mariana Kočnera: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy