Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdinom Atlética bol Morata. Valjent po víťaznom debute: Veľká vzpruha

Vicemajster Atlético Madrid vstúpil víťazne do novej sezóny španielskej ligy. Vďaka gólu Álvara Moratu, ktorý si v 23. minúte naskočil hlavou na center letnej posily z Tottenhamu Kieran Trippiera, zdolali Getafe 1:0.

17.08.2019 19:11 , aktualizované: 19.08.2019 00:07
Atlético Madrid Foto: ,
Fanúšikovia prichádzajú na štadión Atlética Madrid pred zápasom s Getafe.
debata

Španielsky reprezentant Morata navyše v druhom polčase nepremenil penaltu.

Sevilla vyhrala na ihrisku Espanyolu Barcelona 2:0, keď sa o góly postarali Sergio Reguilon a Nolito. Betis Sevilla prehral doma s Realom Valladolid 1:2, v 89. minúte zariadil výhru hostí Oscar Plano.

Zatiaľ čo futbalisti FC Barcelona v úvodnom kole zaváhali, hráči Realu Madrid zvládli sobotňajší vstup do novej edície La Ligy.

„Biely balet“ pretancoval vo Vigu k hladkému triumfu 3:1 nad domácou Celtou a získal tri body. V drese Galícijčanov sa objavil slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý hral do 75. minúty.

Oveľa väčšiu pozornosť však pútal waleský krídelník Gareth Bale. Ten napriek nezhodám s trénerom Zinedinom Zidanom nechýbal v základnej zostave a pripísal si asistenciu pri prvom góle hostí.

Skúsený rodák z Cardiffu predviedol v 12. minúte vydarenú individuálnu akciu na ľavom krídle, pripravil loptu Karimovi Benzemovi a Francúz zblízka otvoril skóre.

Prehra Celty Vigo s Realom Madrid Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Celty Vigo pred zápasom s Realom.

Domáci sa v nadstavenom čase prvého polčasu už tešili z vyrovnania, no zásah Braisa Méndeza po overení systémom VAR neplatil pre predchádzajúci ofsajd.

VAR bol v hre aj v druhom polčase a znamenal červenú kartu pre Luku Modriča. Ten v súboji pri čiare stúpil na achilovku Denisa Suáreza a rozhodca ho po prezretí videa poslal predčasne pod sprchy. Vylúčenie však hernú prevahu Realu nenarušilo, Madridčania pokračovali v úspešnom ťažení.

Po hodine hry skóroval krásnou strelou z diaľky Nemec Toni Kroos a víťazstvo favorita potvrdil striedajúci Lucas Vázquez, ktorý sa presadil po technickej parádičke Benzemu. Domáci v závere už len kozmeticky upravili skóre vďaka mladíkovi Ikerovi Losadovi.

V zápase bohatom na strelecké pokusy aj fauly rozdal hlavný rozhodca až sedem žltých a jednu červenú kartu. Real však v tvrdom stretnutí ukázal, že proti Celte sa mu dlhodobo darí. V lige s ňou neprehral už jedenásťkrát v rade, zatiaľ naposledy neuspel ešte v máji 2014.

Premiéra Valjenta v drese nováčika

Slovenský reprezentant Martin Valjent debutoval v La Lige. Dvadsaťtriročný obranca odohral v drese nováčika súťaže RDC Mallorca v domácom dueli 1. kola proti Eibaru celý zápas, ktorý sa pre neho skončil víťazstvom 2:1.

„Bol to veľmi náročný duel, hlavne po fyzickej stránke,“ hodnotil stretnutie slovenský reprezentant. O triumfe Mallorcy rozhodol za stavu 1:1 vlastný gól Oliveiru v 75. minúte.

"Eibar nehrá taký typický španielsky futbal, bol skôr priamočiarejší. Začali sme vynikajúco, už v štvrtej minúte sme viedli 1:0, potom sa hra postupne vyrovnala. Úvod druhého polčasu patril súperovi, po rohu Eibar vyrovnal, ich hráči boli nebezpeční pri štandardných situáciách, takže sme mali viac práce aj v defenzíve.

Napokon sme šťastne vlastným gólom strhli víťazstvo na našu stranu. Podali sme kolektívny výkon a prvé tri body v premiére La Ligy sú pre nás veľkou vzpruhou. O týždeň nás čaká doma San Sebastian," uviedol Valjent pre facebookovú stránku agentúry AA Sports Management

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

RCDM ⚫️ #juntssommillors #debut #dream

Príspevok, ktorý zdieľa Martin K. Valjent (@martinvaljent),

Valjent pomohol Malorke v uplynulej sezóne k postupu do najvyššej španielskej súťaže, keď v klube pôsobil na hosťovaní z Chieva Verona. V lete sa hosťovanie zmenilo na trvalý prestup. S futbalom začínal v rodnej Dubnici, odtiaľ v roku 2013 zamieril do talianskej Ternany.

Od roku 2017 bol kmeňovým hráčom Chieva. V slovenskej reprezentácii má na konte jeden štart, debutoval v júni 2018 v dueli s Marokom.

La Liga – 1. kolo:

Celta Vigo – Real Madrid 1:3 (0:1)
Góly: 90.+ Losada – 12. Benzema, 61. Kroos, 80. Lucas Vázquez, ČK: 56. Modrič (Real Madrid)

CF Valencia – Real Sociedad San Sebastian 1:1 (0:0)
Gól: 58. Gameiro – 90.+11 Oyarzabal (z 11m), ČK: 90.+10 Coquelin (Valencia)

RCD Mallorca – SD Eibar 2:1 (1:0)
Góly: 4. Rodriguez, 75. Oliveira (vlastný) – 57. Oliveira
M. Valjent za domácich celý zápas

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona #Stanislav Lobotka #celta vigo #Martin Valjent