Rozhovor: Cez prácu k cyklistike - reklamácia, či vratka?! Katka si vždy poradí...

Rozhovor: Cez prácu k cyklistike - reklamácia, či vratka?! Katka si vždy poradí...

Stalo sa vám už niekedy, že ste si vybrali nesprávnu veľkosť? Katka sa stará o to, aby sa všetky vratky a reklamácie vyriešili v čo najrýchlejšom čase a bez zbytočných opletačiek.

Katka, ja si ťa pamätám hneď od prvého dňa, čo si prišla k nám. Aké boli tvoje prvé dojmy? 
Začiatky boli zaujímavé, veľa nových vecí s ktorými som nemala predtým skúsenosť, ale výborný kolektív, ktorý ma prijal a pomáhal mi, aby som sa čo najrýchlejšie začlenila. Vedela som, že to bude pre mňa pozitívna zmena. Dovtedy som len pozerala cyklistiku, teraz už nepozerám, ale aj aktívne jazdím. Nesedím pred TV, ale niečo pre seba robím. To mi mohla dať iba takáto práca, za ktorú som vďačná.


Hlásila si sa sama na pozíciu reklamačného pracovníka, alebo si mala na výber aj nejakú inú pracovnú ponuku? 
O pracovnej ponuke mi povedal brat, skús poslať CV, tak som skúsila. Bola som cca mesiac na úrade práce, dlho som tam veru nepobudla. V tom období som ale moc ponúk ešte nemala, nehľadala som až tak aktívne. Hlásila som sa na post expedičného pracovníka, ale na pohovore sme špecifikovali moju pracovnú pozíciu na reklamačného pracovníka, čo mi prišlo zaujímavejšie.

Priblížila by si našim čitateľom, aký je postup, ak im objednaný tovar nesedí, prípadne ho chcú reklamovať?
Veľmi jednoduchý, treba si u nás na stránke v sekcii „Tvoje objednávky” vytvoriť protokol o vrátení/reklamovaní tovaru. Ďalej je potrebné si vybrať, ktorá z objednávok to bola, z ktorej sa daný tovar reklamuje a následne už len jednoducho vyklikať čo treba z ponúkaných možností. 


Od čoho závisí rýchlosť vybavenia týchto požiadaviek na výmenu?
Ak sa rieši výmena, záleží od toho či tovar máme skladom alebo musíme objednávať od dodávateľa. Ak je skladom, vieme výmenu expedovať buď v ten deň alebo najneskôr na druhý deň. Ak treba objednávať, tak podľa dní čo sú pri produkte uvedené, väčšinou 2 - 5 dní.

Tvoj pracovný čas nevypĺňajú len reklamácie a vratky (našťastie ich nie je také množstvo). Čo je teda ešte náplňou tvojej práce?
Keď mám voľnejšie a nepríde moc vratiek, alebo ak je priveľa objednávok, vtedy pomáham na expedícii. Ak to ale zvládajú, tak naskladňujem nový tovar, či nosím zo skladu chalanom veci na predajňu, ktoré si vyžiadajú zákazníci.


Aké máš skúsenosti s reakciami zákazníkov? Stali sa ti aj nejaké vtipné situácie?
Vtipných situácii je koľkokrát veľa, naposledy to bola zabalená sedlovka ako Thorovo kladivo . Bolo to výborné spestrenie dňa. Stalo sa párkrát, že si zákazník tak humorným spôsobom priznal chybu zlého objednania až mi vyčaril úsmev na perách.

Je niečo, čo ťa na tvojej práci naozaj baví a v čom si sa našla?
Máme super kolektív, a tak práca celkovo v tomto kolektíve je zábavná. Občas je toho veľa a je to potom na nás vidieť a cítiť , ale je to len pár dní, ktoré sú v sezóne kritické.


Čo ty a cyklistika? Začalo to u teba až keď si nastúpila do MTBIKER centra, alebo si k nej mala blízko už skôr? 
Cyklistiku som sledovala aj pred nástupom do MTBIKER centra, hlavne cestnú. Ale je pravda, že sa to trošku viac prevalilo po nástupe. Paradoxne som si po nejakom čase v práci kúpila horský bicykel a nie cestný.

Aký štýl jazdy preferuješ? Máš aj nejaké obľúbené miesta, ktoré na biku rada navštevuješ? 
Prvý rok som chodila do práce na bratovom cesťáku, teraz už len na svojom horskom „duchovi”. Obľúbený štýl?! To asi nemám, hlavne nie prudké zjazdy, to mi horia kotúče a len kričím „prepáčte, že spomaľujem”. Páči sa mi Katarínka, mám to blízko, je tam krásne a cesta k nej nie je náročná. Ďalej napríklad Tematín, veď to máme pod nosom z práce, ale to už je tam pre mňa ťažšia cesta.


A čo maratóny, či nejaké cyklistické podujatia? Zúčastnila si sa už nejakých?  
Minulý rok som bola na svojom prvom maratóne v Stupave, bolo veľmi teplo ale užívala som si ho. Tam žiadne ambície neboli, vlastne jedna áno, prísť v rozumnom čase, aby kolegovia nemuseli na mňa dlho čakať v cieli. Potom som si skúsila Slovenský raj, ten bol naozaj veľmi pekný. Tento rok som si dala prvýkrát pre mňa "najkrkolomnejší" maratón zo série ŠKODA BIKE OPEN TOUR - Horal s cieľom prísť živá a zdravá. Podarilo sa, stanovený limit som posunula len o pol hodinu, hold tlačenie bicykla trošku zdržuje. Ale posledné skupinky ľudí na maratónoch su pohodové a prijemné, vďaka čomu vládne dobrá atmosféra. Stíhame sa aj rozprávať a s nadšením očakávať občerstvovačku.


Za tú dobu, odkedy si v našom centre, sa tu veľa zmenilo. Čo vnímaš ty ako najlepšiu zmenu? 
Hlavne veľkosť sa zmenila. Keď si pamätám, ako sme zo začiatku balili a existovali v terajšom Shimano servis centre, neviem si to už predstaviť, vrátiť sa do tej „kutičky” a makať na objednávkach. Rozšírili sme sa, nabrali sme ďalších kolegov a neustále sa rozrastáme. Pozitívna zmena pre mňa teda je, že máme priestor, mám kde mať uložené všetky veci k reklamáciám/vratkám a nemusím sa strachovať, že sa to niekde zapatroší. Aj horné poschodie predajne sa vylepšilo, najlepšie z prerobených vecí na predajni sú podľa mňa tretry.


Ako rada tráviš voľný čas? A čo v zime, vieš si aj v tomto ročnom období nájsť to svoje?
Tak cez leto je to buď prechádzka, občas s dôchodcami = rodičmi do mesta,  turistika, prípadne sa previesť na bicykli. V zime to je horšie, ale chodievali sme na spinning, a trošku sa učím lyžovať.


Katka trávi v našom centre každý deň, pričom je v kontakte s celým expedičným tímom. So všetkým sa rada podelí a vždy keď sa dá, ochotne pomôže. Ďakujeme Katke za rozhovor a prajeme ešte veľa príjemne strávených chvíľ v našom centre!

Ak sa vám tento rozhovor páčil, skúste si prečítať aj iné, napríklad s našim manažérom MTBIKER centra Martinom, Robom zo zákazníckej podpory alebo s programátorom Jožom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia,  MTBIKER, bikefitting

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia, MTBIKER, bikefitting

Vďaka takýmto rozhovorom lepšie spoznáte ľudí z MTBIKER tímu, zaujímavé je sledovať, aké rôzne cesty ich priviedli k aktuálnemu zamestnaniu.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Rozhovor: Martin Imrich alias Imroman – prvý MTBIKER Avenger

Rozhovor: Martin Imrich alias Imroman – prvý MTBIKER Avenger

Prezradil Imro niečo, čo ste o ňom, jeho práci a o MTBIKER ešte nevedeli? Prebrať sme stihli aj jeho cyklistický „pravek" a pozreli sa do budúcnosti.
keyboard_arrow_up