Prečo chceli hrdinovia v Avengers: Endgame cestovať do roku 2988 pred Kristom?

Nenechajte si ujsť

Adam Martiš
Adam Martiš
Mám 24 rokov, vyštudoval som mediálnu komunikáciu a som milovníkom filmov, seriálov, hier a popkultúrneho obsahu. Zaujímam sa aj o technológie, hudbu, módu či šport – celkový rozhľad je u mňa na prvom mieste.

Vo filme Avengers: Endgame sme vďaka cestovaniu v čase navštívili hneď niekoľko momentov z Marvel Cinematic Universe. Hrdinovia sa vrátili späť do Bitky o New York v roku 2012, videli sme Star-Lordove dobrodružstvo na planéte Morag z roku 2014 či Asgard v 2013 z filmu Thor: Temný svet.

Ich cieľom bolo cestovať v čase do týchto určitých momentov prostredníctvom Kvantovej sféry, aby získali všetky Kamene nekonečna. Rozdelili sa teda na štyri tímy a cestovali do týchto troch časových úsekov, pretože ich limitoval nedostatok Pymových častíc. Každopádne, hrdinovia (a tvorcovia) zvažovali aj rôzne iné možnosti. Jednou z nich bol návrat do roku 2009, na ktorý sme sa pozreli v predošlom článku.

thor: temný svet malekith
zdroj: adorocinema.com

Avengers: Endgame v roku 2988 pred Kristom?

Je to vidieť v scéne, kedy sa Nebula z roku 2014 vrátila na časovú platformu, aby zradila svoj tím a priniesla Thanosa a jeho armádu do prítomnosti. Nie je jednoduché si to všimnúť, no na obrazovke môžeme vidieť hneď niekoľko ďalších časových úsekov, ktoré Avengers zvažovali.

Okrem vyššie spomenutého roku 2009 bol ich alternatívnym plánom návrat do roku 2988 pred naším letopočtom. To je však dávno pred akýmikoľvek udalosťami z MCU, kedy len Odin za sebou ťahal gumovú kačičku. Do tohto časového úseku nás však zaviedol začiatok filmu Thor: Temný svet, čo odhaľuje jasnú vec – išlo o alternatívnu metódu, ako získať Aether a.k.a. Kameň reality!

Prológ tohto filmu nám ukazuje bitku medzi Asgardom a Temnými elfmi, ktorí v tú dobu vlastnili Aether. Kontrolu nad ním mal ich líder, Malekith, ktorý chcel Kameň reality použiť počas Konvergencie. Nakoniec ho však stihol zastaviť vtedajší kráľ Asgardu, Bor, spolu s jeho armádou. Tí potom použili silu Bifrostu na to, aby transportovali Aether a schovali ho na ďalšie tisícročia.

Je teda jasné, že hrdinovia chceli zobrať Kameň reality počas týchto udalostí. Našťastie k tomu nedošlo, pretože by sme sa nedočkali srdcervúcej scény s Thorom a jeho matkou. Možno by to mali jednoduchšie, no scéna na Asgarde v roku 2013 bola pre Thora naozaj zlomovým a dôležitým momentom, ku ktorému muselo prísť.

Tak čo, radi by ste si pozreli návrat do tohto momentu? Vaše názory nám napíšte do komentárov!

Zdroj: screenrant.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -