MojAndroid

Práve dnes bola oficiálne predstavená Motorola one zoom aj na Slovensku. Predstavenia sme sa samozrejme zúčastnili aj my. Smartfón je k dispozícii už teraz u našich operátorov, ale aj iných zmluvných partnerov Motoroly.

Predchádzajúce časti článku:

Motorola one zooom notifikačná lišta

My už novú Motorolu one zoom niekoľko dní poctivo testujeme a na recenziu sa môžete tešiť čoskoro. Smartfón vyniká najmä štvoricou fotoaparátov na zadnej strane, pričom najväčšia pozornosť je venovaná teleobjektívu s trojnásobným optickým priblížením a optickou stabilizáciou obrazu.

Motorola one zoom dizajn

Zaujme svietiace logo výrobcu na zadnej strane, ktoré nahrádza notifikačnú LED diódu. Musíme povedať, že to vyzerá naozaj výborne. Motorola one zoom prichádza na náš trh s odporúčanou maloobchodnou cenou 429 eur vo farbe Electric Gray.

Motorola one zoom cosmic purpleMy sme mali možnosť vidieť aj farebný variant Cosmic Purple, ten je zatiaľ dostupný len na Amazone. No a treťou farbou je Brushed Bronze, ktorá sa na náš trh s najväčšou pravdepodobnosťou nedostane.

Telekom spúšťa predaj smartfónu Motorola one zoom

10.9.2019

Novú Motorolu one zoom už zaradil do svojej ponuky náš ružový operátor. Prichádza v šedej farbe a plná cena je 429 eur. V ponuke je samozrejme aj k rôznym paušálom ÁNO za ceny, ktoré môžete vidieť v tabuľke.

V Magenta 1 sú k dispozícii ešte výhodnejšie ceny. Ušetriť môžete pri jednotlivých paušáloch až 72 eur.

  • 2 € mesačne pri ÁNO XL (spolu 48 €)
  • 1 € mesačne + 48 € pri prvotnom poplatku pre ÁNO L (spolu 72 €)
  • 2 € mesačne pri ÁNO S, ÁNO M i ÁNO M Data (spolu 48 €)

Motorola one zoom: Silná batéria, 4 fotoaparáty a skener odtlačkov v displeji | IFA 2019

6.9.2019

Posledná tohtoročná Motorola one je oficiálne predstavená. Z aktuálnych modelov je najvybavenejšia, ale aj najdrahšia. To však neznamená, že cena je príliš vysoká. Skôr naopak. Vzhľadom na výbavu je prinajmenšom zaujímavá. Na Slovensku sa začína predávať už dnes za odporúčaných 429 eur.

Rozmery158 x 75 x 8.8 mm
Hmotnosť190 gramov
DisplejOLED, 6,39", 2340 x 1080 pixelov, skener odtlačkov prstov v displeji
ProcesorQualcomm Snapdragon 675 (11 nm)
RAM4 GB
Úložisko128 GB + microSD (do 512 GB)
Operačný systémAndroid 9.0 Pie
Fotoaparát48 MP + 8 MP (teleobjektív) + 16 MP (ultra-širokouhlý objektív) + 5 MP (snímač hĺbky poľa)
Predný fotoaparát25 MP
3,5 mm jackáno
Batéria4000 mAh, 15 W nabíjanie
Bezdrôtové nabíjanienie
Cena429 eur

Hlavným lákadlom novinky je samozrejme fotoaparát. Na zadnej strane sú až štyri:

  • 48 MP hlavný snímač, f/1.7, PDAF, optická stabilizácia obrazu
  • 8 MP teleobjektív, f/2.4, trojnásobný optický zoom, optická stabilizácia obrazu
  • 16 MP ultra-širokouhlý snímač, f/2.2
  • 5 MP snímač hĺbky poľa

Motorola one zoom fotoaparát

Hlavný snímač disponuje technológiou Quad Pixel a prítomný je aj špeciálny nočný režim. Ten sme mohli vidieť napríklad pri Motorole one vision a fungoval naozaj veľmi dobre. Vďaka kombinácii ultra-širokouhlého a teleobjektívu zachytíte omnoho viac. Nepotrebujete sa už k objektom prilibžovať či vzdiaľovať od nich, všetko zvládnete jednoduchým prepnutím snímača. V tejto cene neponúka takúto kombináciu snímačov žiadny smartfón.

Motorola one zoom displej

Spoľahnúť sa môžete až na trojnásobné bezstratové optické priblíženie, prípadne až 10-násobný hybridný zoom. V tomto smere je vítaná aj optická stabilizácia obrazu, ktorá zabezpečí ostré priblížené fotografie.

Motorola one zoom foto

Ultra-širokouhlý objektív zase ponúkne uhol záberu až 117 stupňov. Podľa Motoroly sa vďaka nemu na fotografiu zmestí až 4x viac, ako by sa zmestilo pri použití štandardného objektívu. A to je naozaj veľmi slušné. Vďaka nemu vytvoríte úchvatné zábery krajiny či dokážete odfotografovať väčšie objekty aj z kratšej vzdialenosti. Snímač hĺbky poľa zase zabezpečí kvalitné portrétové fotografie s efektom rozmazania pozadia. Už sa tešíme na to, ako si to vyskúšame.

Motorola one zoom selfie

Vo výreze displeja na prednej strane nájdeme objektív 25 megapixelového selfie fotoaparátu. Zaujímavosťou je tiež prítomnosť technológie Quad Pixel. Teda rovnakej, akú nájdeme pri hlavnom objektíve. To znamená, že selfie fotoaparát dokáže spojiť 4 pixely do jedného, a tak zabezpečí kvalitnejšie a svetlejšie fotografie v slabšom osvetlení.

Zaujímavá je aj ostatná výbava

Aby sme nezostali len pri fotoapráte, ktorý je samozrejme najväčším lákadlom, za zmienku stoja aj ostatné parametre. Poteší silná batéria s kapacitou 4000 mAh a k dispozícii je samozrejme aj technológia rýchleho nabíjania TurboPower s výkonom 15 W.

Motorola one zoom displej

Vítanou zmenou je prítomnosť displeja technológie OLED. Predchádzajúce modely disponujú IPS panelmi. Tie síce nie sú vôbec zlé, no OLED je úspornejší, technológia je novšia a tiež ponúkne sýtejšie farby. Jeho uhlopriečka je 6,4 palca a ponúka FHD+ rozlíšenie. Navyše, teraz sa v ňom nachádza aj skener odtlačkov prstov. Vybavený je algoritmom strojového učenia s podporou nepretržitého učenia. To znamená, že čím viac telefón odomykáte, tým to bude rýchlejšie a presnejšie. Chýbať samozrejme nesmie ani odomykanie tvárou, no v tomto smere sme sa žiadnych nových technológií nedočkali.

Motorola one zoom príde už o chvíľu, objavilo sa skóre z Geekbench

3.9.2019

Tretí a najvybavenejší model z radu Motorola one pre rok 2019 bude s najväčšou pravdepodobnosťou predstavený na podujatí IFA 2019 v Berlíne. Od neho nás už delí len pár dní. Z rôznych únikov sme sa dozvedeli približný dizajn, cenu, no hlavne informácie o fotoaparátoch. Tie budú až štyri a najväčším lákadlom je teleobjektív s (pravdepodobne) trojnásobným optickým priblížením.

Predchádzajúce časti článku:

Ešte nepredstavená novinka sa teraz objavila vo výsledkoch testu Geekbench, o čom informova web GSMArena. Získala 2381 bodov v Single-Core teste a 6551 bodov v Multi-Core. Zo screenshotu môžeme tiež vidieť, že smartfón bude obsahovať procesor z dielne Qualcommu, pravdepodobne Snapdragon 675. Ostatné tohtoročné Motorola one modely ponúkajú procesor Exynos od Samsungu.

Na pripravovanú novinku sa už samozrejme tešíme a budeme vás o nej aj naďalej informovať.

Motorola one zoom: Všetko čo by ste mali vedieť o pripravovanej novinke

27.8.2019

Motorola one zoom bude najvybavenejším z trojice tohtoročného radu one. Samozrejmosťou je čistý operačný systém Android a pravidelné aktualizácie. Ponúkne veľmi podobný dizajn, ako tohtoročné modely, no pripraviť sa môžeme na viacero noviniek a taktiež na vyššiu cenu.

motorola one zoom nabíjanie

Konštrukcia, dizajn a displej

 Samozrejmosťou bude USB-C konektor a Motorola sa stále nevzdáva 3,5 mm audio jacku. Práve ten môže byť silnou konkurenčnou výhodou.

Motorola one zoom fotoaparát

O materiáloch, z ktorých bude novinka vyrobená, zatiaľ informácie nie sú. Očakávame, že by mohla byť sklenená, s kovovým rámom. Veľkou novinkou bude odstránenie skeneru odtlačkov prstov zo zadnej strany a jeho presunutie priamo do displeja.

Displej ponúkne uhlopriečku 6,2″, no o pomere strán nemáme informácie. Pravdepodobne pôjde o 21:9. Vyrobený bude technológiou OLED a ponúkne rozlíšenie 2340 x 1080 pixelov.

motorola one zoom displej

Fotoaparát

Práve fotoaparát bude najväčším lákadlom. Podľa XDA Developers prinesie štvoricu snímačov, pričom najviac sa rozpráva o teleobjektíve s trojnásobným optickým priblížením. Chýbať však nebude ani ultra-širokouhlý snímač a ten hlavný ponúkne rozlíšenie až 48 MP a optickú stabilizáciu obrazu.

Motorola one zoom fotoaparát

Ostatné parametre

Novinku by mal poháňať procesor Qualcomm Snapdragon 675 a zariadenie by malo prísť vo verziách so 4 GB alebo 6 GB RAM. Lákadlom bude aj silná batéria s kapacitou 4000 mAh a rýchle 27 W nabíjanie. Predstavenia novinky by sme sa mali dočkať na podujatí IFA v Berlíne, ktoré sa uskutoční v  dňoch 6.9. – 11.9.2019.

Motorola one zoom príde v troch farbách a s päťnásobným priblížením

26.8.2019

Motorola one zoom bude treťou novinkou v rade one pre rok 2019. Motorolu one vision a one action sme už mali možnosť otestovať a páčili sa nám. Model s prívlastkom zoom dáva tušiť, že sa zameria hlavne na priblíženie fotoaparátu.

Novinka by mala byť predstavená na veľtrhu IFA začiatkom budúceho mesiaca. Snímače budú celkovo štyri. Hlavný ponúkne 48 MP rozlíšenie a chýbať nesmie ani hĺbkový senzor. Zaujímavejší je však ultra-širokouhlý snímač. Dúfame, že bude schopný aj fotografovať a nie len nahrávať videá (ako v Motorole one action). Web GSMArena informuje, že zariadenie príde v troch farebných variantoch, ktoré si môžete pozrieť nižšie.

Motorola one zoom farby

Hlavným ťahákom bude teleobjektív s trojnásobným optickým a päťnásobným hybridným priblížením. Prítomný by mal byť aj špeciálny nočný režim, ktorý v je v poslednom období čoraz populárnejší. Novinkou by mal byť Super AMOLED displej so zabudovaným skenerom odtlačkov prstov. Novinka sa dostane aj na náš trh a cenou by sa mala zmestiť pod hranicu 400 eur.

Motorola one zoom ponúkne štyri fotoaparáty a optické priblíženie

17.8.2019

Motorola včera predstavila ďalší prírastok do portfólia svojich smartfónov s názvom Motorola One Action. Novinka sa zameriava na športovejšie orientovaných zákazníkov a to hlavne svojím ultra-širokouhlým fotoaparátom v duchu akčných kamier. Ďalším smartfónom s prívlastkom One by mala byť Motorola One Zoom. Podľa špekulácií by mala mať procesor Qualcomm Snapdragon 675 a integrovaného hlasového asistenta Amazon Alexa. Informáciu priniesol server AndroidCentral.

Motorola one zoom fotoaparát

Exynos vystrieda Snapdragon

Obidva odhalené parametre sú skôr prekvapením. Motorola One Action a Motorola One Vision totiž využívajú procesor Exynos 9609 od spoločnosti Samsung. Zároveň sa obidva smartfóny opierajú o platformu Android One a teda čistý Android s podporou Google Asistenta. Integrácia hlasového asistenta Alexa od konkurenčnej spoločnosti Amazon je tým pádom minimálne netradičným krokom.

48 megapixelový fotoaparát s optickým priblížením

Z ďalších špecifikácií je známa operačná pamäť o veľkosti 4 GB a vnútorná pamäť o veľkosti 128 GB rozšíriteľná micro SD kartami. Fotoaparát by mal ponúknuť 4 snímače s hlavným 48 megapixelovým Quad Bayer snímačom s optickou stabilizáciou. Nemal by chýbať ani teleobjektív s optickou stabilizáciou obrazu. Cena Motoroly One Zoom by mala byť na európskom trhu 399 eur, avšak potvrdená stále nie je.

Náš tip
Motorola moto e6 oficiálne: Kontroverzný nástupca populárneho modelu

12.9.2019

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+