Dobré noviny
Pavúčia rodinka sa vracia: V septembri prídu do kín Websterovci 2
TASR
TASR

Pavúčia rodinka sa vracia: V septembri prídu do kín Websterovci 2

Foto: Ilustračné
Foto: Ilustračné — Foto: TASR - Štefan Puškáš

Spoločne s malou Lili diváci opäť objavia tajomstvá veľkého pavúčieho sveta.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Po úspechu rozprávkovej knihy a prvej sérii animovaného seriálu Websterovci prichádza pavúčia rodinka opäť. Pásmo šiestich nových príbehov Websterovci 2 - Zo života pavúkov vstúpi do kinodistribúcie od 26. septembra. TASR o tom informovala Veronika Frantová zo spoločnosti Magic Box Slovakia.

Spoločne s malou Lili diváci opäť objavia tajomstvá veľkého pavúčieho sveta. Pokúsi sa dať maminke k narodeninám skutočný kvet, čo pre malého pavúčika je životu nebezpečná výzva. S dedkom Rafaelom sa zapojí do súťaže v preťahovaní vláknom a ocitne sa dokonca aj vo vnútri vysávača. Lilin starší brat Hugo je pri jej dobrodružných výpravách častým spoločníkom, aj keď on o to veľmi nestojí. Pavúčia rodina je však silno prepojená pavučinou lásky a spolupráce. Hoci upliesť ju, je niekedy poriadne náročné.

„Naši pavúčí hrdinovia sú takí ako my, len majú o čosi viac nôh. Robia rovnaké chyby aj omyly ako my. Ich príbehy sú tak pre deti úsmevné a zároveň sa pri nich aj niečo naučia," hovorí autorka námetu a režisérka seriálu Katarína Kerekesová.

Pri seriáli sa učili aj samotní tvorcovia, keďže projekt takýchto rozmerov sa na Slovensku v CGI technológii doposiaľ nevyrábal. Supervízorom procesu, v ktorom kreslené 2D postavičky ožijú do 3D rozmerov, je Tomáš Mikuľak: „Každá časť je pre nás nová výzva. Vyžaduje si niečo veľké v istom ohľade. Buď je to nové prostredie, ktoré sa musí vytvoriť, alebo sa vymyslí taká akcia a efekty, že si to vyžaduje veľa skúšania a zisťovania, či sa to vôbec dá realizovať."

Pavúčím hrdinom prepožičali svoj hlas Zuzana Porubjaková, Henrieta Mičkovicová, Richard Stanke, Kamil Kollárik, Boris Farkaš, Oľga Belešová a ďalší.

Slovenská filmová a televízna akadémia ocenila seriál Websterovci ako najlepší slovenský animovaný film za rok 2017. Na medzinárodnom podujatí Stuttgart Festival of Animated Film získal nomináciu na Cenu za najlepší detský animovaný seriál. Okrem Slovenska mohli Websterovcov vidieť diváci aj na medzinárodných filmových festivaloch, napríklad v Kanade na festivale detských filmov Canada Kids Film Festival, alebo v Los Angeles na REDCAT International Children"s Film Festivale. Po domácej premiére spoznajú nové pavúčie príbehy aj deti v českých kinách, v Poľsku a Slovinsku.

 

Už ste čítali?