Ktorý herec to mal v Avengers: Endgame ťažšie ako Robert Downey Jr.?

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 23 rokov a moje 4 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moje dve mačky. A tá štvrtá je tajná.

Najčítanejšie za 7 dní

Herec Robert Downey Jr. v Avengers: Endgame nepochybne zabodoval. Ovládol naše emócie a ukázal nám, akú skutočnú hĺbku mal 11-ročný rast jeho charakteru. Niektorí fanúšikovia boli jeho výkonom tak unesení, že by si dokonca priali, aby si najbližšie odniesol Cenu Akadémie za najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Vedeli ste však, že tu bol aj herec, ktorý to mal v poslednej Marvel tímovke ťažšie? Teda to tvrdia režiséri

Robert Downey Jr. v Avengers: Endgame
Zdroj: Marvel / snímka obrazovky

Robert Downey Jr. v Avengers: Endgame

Nikto nechce spochybňovať herecký talent Roberta Downeyho Jr., ktorý stvárňoval milovaného Iron Mana. Reč je tu jedine o tom, kto to mal ťažšie – teda ktorá z mnohých postáv Marvel Cinematic Universe sa dá dobre zahrať najťažšie. Režiséri Russovci v tom majú jasno a vysvetľujú, prečo je to práve Steve Rogers:

Captain America je jednou z najobtiažnejších rolí, ktoré by herec mohol hrať. Hrá integritu a morálnu statočnosť, a robí z toho komplexnú a zaujímavú vec zároveň. Môže to byť naozaj ťažké.

captain america
Zdroj: uhdpaper.com

Život Chrisa Evansa

Podľa režiséra Joea Russa to bol práve Chris Evans, ktorý to mal zo všetkých hercov najťažšie. Ten sa však veľmi podobá na svoj ikonický charakter, jeho milé slová by teda s najvyššou pravdepodobnosťou pokorne odmietol a vyvýšil niektorého zo svojich kolegov. Keď už je reč o tom, ako sa herec podobá na postavu, ktorú hral – toto Evans povedal v rozhovore o tom, čo herec prebral od Captaina Americu:

„Keď dlho hráte jednu postavu, začnete vidieť paralely medzi tým, čím si prechádza postava a tým, čím si prechádzate vy. Začnete sa pozerať na vlastné konflikty a okolnosti očami niekoho, kto by sa s nimi vysporiadal lepšie ako vy.“

chris evans captain america
Zdroj: thedailybeast.com

38-ročný herec sa objavil v 11 Marvel filmoch, ak počítame aj tie, v ktorých mál len krátke cameo. To je naozaj veľké číslo, nevieme si preto ani predstaviť, akou veľkou časťou jeho života je rola Stevea Rogersa.

Asi každého z nás by zlomil moment, kedy by sme sa na pľaci objavili poslednýkrát… Všetky tie emócie, úspechy, priateľstvá, ktoré sa za roky nazhromaždili. Takto Chris Evans opísal svoj koniec v úlohe Captaina Americu:

Bolo to ako zmaturovať alebo zložiť štátnice, viete… Posledný mesiac natáčania som schválne chodil do práce každý deň, aby som bol zahltený povinnosťami a trochu nostalgický a vďačný. Ku poslednému dňu som reval. Rozplačem sa dosť ľahko, no naozaj som reval ako malé dieťa.“

Captain America
Zdroj: comicbook.com

Rovnako ako Robert Downey Jr., aj Chris Evans povedal, že radšej odíde sám, ako keby ho mali v budúcnosti nasilu vyhadzovať. Musíme sa s tým zmieriť – je to koniec jednej veľkolepej éry. My sa už však nevieme dočkať, kam títo herci poputujú ďalej a čo pre nás chystá Kevin Feige rozsiahlou budúcnosťou MCU.

Čo myslíte vy? Ktorý herec to mal v Avengers: Endgame najťažšie? Vaše názory nám zanechajte v komentároch!

Zdroj: mensjournal.com, movieweb.com

Mohlo by sa ti páčiť

Pridaj komentár

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -