ZN.SK
Košický zlatý poklad, bankovka 0 eur

Východoslovenské múzeum v Košiciach láka na unikátnu 0 eur bankovku

Medzi miesta na Slovensku, ktoré lákajú návštevníkov na predaj 0 eurovej suvenírovej bankovky, pribudne aj Východoslovenské múzeum v Košiciach…

Medzi miesta na Slovensku, ktoré lákajú návštevníkov na predaj 0 eurovej suvenírovej bankovky, pribudne aj Východoslovenské múzeum v Košiciach. Už 24. augusta o 09:00 v Historickej účelovej budove na Námestí Maratónu mieru 2 uvedú do predaja 0 eurovú bankovku Košický zlatý poklad s grafikou priečelia budovy spolu s motívom Košického zlatého pokladu. Návštevníci si môžu pri vstupe zakúpiť bankovky za 3 eurá v limitom 5 kusov na návštevníka.

Košický zlatý poklad, bankovka 0 eur

foto: Bankovka Košický zlatý poklad, fb.com

Východoslovenské múzeum a 500 kusov so špeciálnou potlačou

Mimo klasickú podobu bankovky však múzeum prinesie aj unikátnych 500 kúskov s vyššou cenou. Za cenu 15 eur si môžu záujemcovia kúpiť bankovky s prítlačou v zlatej farbe. To spraví bankovku pre zberateľov ešte o troche atraktívnejšiu. Menej špekulantov a obchodníkov na trhu by malo byť zabezpečených aj vďaka limitu jediného kusu na návštevníka.

Koncept 0 eurových bankoviek vznikol pred niekoľkými rokmi vo Francúzsku, ako zaujímavý nástroj propagácie turizmu. Predaj bankoviek reálne priláka na dané miesto návštevníkov  a miesta, kde je tento predaj stale živý, získavajú návštevníkov pravidelne aj z radov zberateľov. Tí, ktorí cielene cestujú po Slovensku a dané miesta navštevujú však nie sú jediní, ktorí po bankovkách radi siahnu. Sú medzi nimi jednoducho aj bežní náštevníci, ktorých bankovka poteší ako spestrenie ponuky inzerátov. Na Slovensku vyvolala veľký rozruch hneď prvá bankovka. V Čechách naposledy bankovka s Karlom Gottom.

Mohlo by zaujímať tiež:

Tomáš

Tomáš
Šéfredaktor magazínu ZN.SK, nadšenec pre Slovensko, jeho kultúru, zaujímavosti historické aj nehistorické, svet ako taký, aj vedu a techniku. Zaujíma ho viacero oblastí, svetové kuriozity, rekordy, aj cestovanie. Aj preto sa snaží o tvorbu nevyhradenú len na jednu oblasť.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu