Autor textu: Školské.sk
17.08.2019

Bludiská a príbehy antického Grécka

Knihy pre tých, ktorých fascinujú staré grécke mýty a báje.

Foto: Slovart

Bratislava 17.08.2019 (Skolske.sk)

​​​​​​​

Poľské vydavateľstvo Dwie siostry je vďaka prekladom veľmi obľúbené aj u slovenských čitateľov.
Ak vás a vaše dieťa fascinujú staré grécke mýty a báje, novinka Ariadnina niť, bude pre vás ako stvorená. Autor a ilustrátor Jan Bajtlik navrhol neuveriteľne premyslené a krásne bludiská, ktoré deti zabavia a k nim dopísal krátke a poučné príbehy zo starovekého Grécka.

Navštívite olympiádu, grécke divadlo a aténsku Akropolu. Straťte sa v tejto knihe a objavte Grécko a hrdinov antických čias.
 

Vo Vydavateľstve SLOVART vyšli aj tieto fantastické encyklopédie pre deti:
 
Mapy (Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski)
V knihe obrázkových máp pre malých aj veľkých nájdete 46 krajín, 6 kontinentov a množstvo zaujímavých faktov zo všetkých kútov sveta. Dozviete sa, čo jedia ľudia v Ekvádore, aké zvieratá žijú v Číne, v Japonsku či v Afrike. Zoznámite sa s gejzírmi na Islande, objavíte obydlia starých Mayov v Mexiku, vo Fínsku vás čaká polárna noc, na Madagaskare si oddýchnete v tieni obrovského baobabu. Na každej dvojstránke nájdete obrázky historických pamiatok, významných osobností a zaujímavosti o histórii a kultúre danej krajiny či kontinentu.
 
 
Pod zemou / Pod vodou (Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski)
V knihe Pod zemou / Pod vodou sa zoznámite s tajomstvami podmorského i podzemného sveta. Nájdete v nej jaskyniarov i baníkov, potápačov i výskumníkov. Nahliadnete do podzemných nôr a skrýš, vypravíte sa do jaskynných labyrintov a zostúpite na dno najhlbšej bane sveta. Obrovské ilustrácie a výkresy plné detailov vás povedú čoraz hlbšie a hlbšie, od slnkom prežiarených koralových útesov až po najhlbšie tmavé a chladné miesta oceánov či priamo do horúceho zemského jadra.

Stromy (Piotr Socha, Wojciech Grajkowski)
Navštívte zázračný svet stromov a zistite, prečo sú také dôležité, koľko druhov ich existuje, ktoré z nich sú najvyššie, najstaršie a najhrubšie, ako vznikli skamenené lesy, čo sú to letokruhy, bonsaje, endemity alebo baobaby, ktoré živočíchy sa stromami živia a ktoré na nich žijú, aké bájne či historické osobnosti sú s nimi spojené a na čo všetko nám stromy slúžia. Ilustrácie a stručné zrozumiteľné texty prinášajú nielen základné informácie, ale aj množstvo zaujímavostí a kuriozít.
 
Včely (Piotr Socha, Wojciech Grajkowski)
Nádherná bohato ilustrovaná kniha zo sveta včiel a včelárov vám ukáže, ako si náš najväčší symbol usilovnosti nažíva vo svojom magickom kráľovstve. Naučíte sa všetko o stavbe tela včiel i o tom, ako si stavajú úle. Nakuknete do ich obydlí a spoznáte ich každodenné zvyky a zručnosti.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]