Dan Martin sa sťahuje do prokonti tímu

Prestupy
Dan Martin

zdroj: twitter.com/CiclismoInter

Írsky cyklista Dan Martin (:uae:) po konci sezóny prestúpi do pro-kontinentálnej stajne Israel Cycling Academy (ICA). S tímom v „druhej cyklistickej lige“ podpísal dvojročný kontrakt.

Predošlé dva roky strávil 32-ročný vrchár v UAE-Team Emirates, kde získal tri víťazstvá. Najcennejšie prišlo v šiestej etape vlaňajšej Tour de France na Mur de Bretagne.

Dan Martin:

„Prestupom do ICA som si ním dal spoločný cieľ, udržať si hlad po úspechoch a dosiahnuť náš spoločný potenciál. Mám veľký rešpekt k tomu, čo ICA chce dosiahnuť. Chcem byť toho súčasťou.“

Pro-kontinentálny tím Israel Cycling Academy v posledných rokoch dosiahol pozvánky na najväčšie cyklistické podujatie World Tour. Divoké karty od organizátorov dostali dvakrát na Giro d’Italia. Podpis skúsenej írskej hviezdy je znakom toho, že tím sa chce posunúť smerom k budovaniu väčšej členskej základne.

Dan Martin má na konte 20 profesionálnych víťazstiev. Je dvojnásobným víťazom monumentov. Vyhral Okolo Lombardie 2014 a  Liège – Bastogne – Liège v roku 2013. Okrem toho má dve etapy na Tour de France, celkové víťazstvo na Okolo Katalánska alebo Okolo Poľska. Štyrikrát sa umiestnil v prvej desiatke pretekov Grand Tour, z toho trikrát na Tour de France. V minulosti obliekal dresy Garmin-Sharp alebo Quick-Step Floors. Ide o výbušného vrchára, ktorý má potrebnú dynamiku aj na krátke stúpania.

Okrem Martina tím podpísal aj Kanaďana Huga Hofstettera z Cofidisu. Najväčším menami v tíme sú napríklad Ben Hermans, ktorý momentálne vedie preteky Tour of Utah, skúsený Rubén Plaza alebo šprintér Davide Cimolai. Okrem toho v zostave pôsobí 26-ročný Čech Daniel Turek.

Tím UAE zjavne našiel náhradu za Íra v podobe Davida Formola a ďalších dravých mladíkov.

Zdroj: cyclingews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár