V ostatných rokoch sa Škoda intenzívne venovala športovo-úžitkovému segmentu. Osamotený typ Yeti postupne nahradila trojicou vozidiel, pričom na čínskom trhu ponúkla okrem nich aj dynamicky tvarovaný Kodiaq GT. Onedlho paletu svojich SUV opäť rozšíri. Pribudne do nej model Kamiq GT, teda druhý karosársky variant existujúceho vozidla.

Príprava novinky nie je žiadnym prekvapením. Mladá Boleslav ju totiž naznačila konceptom Vision GT, ktorý ohlásila ešte v apríli a oficiálne predstavila počas júna v Šen-čene. Teraz sa vďaka stránke Autohome na internet dostali prvé fotografie sériových exemplárov. Tie ukazujú dizajnovú vernosť štúdii. V preklade to znamená, že od klasického typu Kamiq predávaného v Číne sa vyhotovenie gé-té bude výrazne odlišovať.

Z hľadiska dizajnu sa variant GT vybral vlastnou cestou.
Zdroj: autohome.com.cn

Nápadne klesajúca strecha sa tentokrát nekoná, z dôvodu zachovania vnútorného priestoru  padá nadol len mierne. Kategorizácia za SUV-kupé teda nie je celkom na mieste. Výraznejší charakter dávajú vozidlu upravené svetlá, veľký strešný spojler, delený koncový stĺpik a najmä úplne iná predná časť. Tá sa dizajnom svetlometov, masky chladiča a nárazníka nápadne ponáša na nedávno uvedený kompakt Scala.

Ako môžeme vidieť na uniknutých obrázkoch, Škoda ponúkne model Kamiq GT vo viacerých verziách a chýbať nebude dvojfarebné lakovanie. Pod kapotou by sa mali objaviť dva motory. Základom bude údajne 1,5-litrová atmosféra dosahujúca výkon 81 kW (110 k) a krútiaci moment 150 Nm, okrem toho má byť vozidlo dostupné aj s prepĺňaným agregátom 1.2 TSI naladeným na 85 kW (116 k) a 175 Nm. Popri šesťstupňovom automate sa v ponuke asi objaví aj manuálna prevodovka.

SUV si bude možné objednať aj v dvojfarebných verziách.
Zdroj: autohome.com.cn

Najnovší člen rodiny českých SUV bude výsostne čínskym produktom. Rovnako ako tamojší Kamiq, ktorý sa od nositeľa rovnakého mena známeho z Európy odlišuje dizajnom i technickou stránkou. Namiesto modernej platformy MQB využíva ešte architektúru PQ34 siahajúcu do čias prvej generácie typu Octavia. Aj vďaka tomu má byť Kamiq GT pomerne lacný, presná suma ale ešte známa nie je. Jasný zatiaľ nie je ani termín oficiálnej premiéry vozidla.