Podľa mesta stavba bulváru Mlynské nivy napreduje, no ambiciózny termín dokončenia tento rok na jeseň nebude reálny.

„Kompletná doprava by na ňom mala byť spustená po letných prázdninách budúci rok,“ potvrdil nový termín bratislavský magistrát.

Doprava uzavretie zvláda

„Pôvodný zámer – spustiť premávku MHD po rekonštruovanej ulici už túto jeseň – sme po viacerých diskusiách s odbornou skupinou zloženou zo zástupcov mesta, Krajského dopravného inšpektorátu, developera a ďalších odborníkov zamietli,“ dopĺňa v aktuálnom stanovisku mesto.

Magistrát tvrdí, že uprednostnil koncepčné vylepšenia pred rýchlejším spustením MHD po nedokončenom bulvári. „Keďže tvár nášho mesta bude táto štvrť a táto kľúčová dopravná tepna určovať na ďalšie desiatky rokov.“

Podľa mesta sa navyše ukázalo, že uzavretie Mlynských nív neskomplikovalo dopravnú situáciu tak dramaticky, ako sa pôvodne predpokladalo. Obchádzková trasa MHD po Páričkovej a Landererovej sa stala dostatočnou náhradou.

Mesto presadilo zmeny na Mlynských nivách. Nový bulvár má posunutý termín

Nové nivy (vizualizácie) Zdroj: HB Reavis

„Prechod MHD cez Mlynské nivy by nijako nezlepšil ani komfort bývania ľudí v stavbou dotknutých uliciach, pretože stavba novej autobusovej stanice aj priľahlých budov tak či tak pokračuje,“ vysvetľuje magistrát.

Mesto v stanovisku dopĺňa, že spolu s investorom HB Reavis má za cieľ čo najefektívnejšie ukončenie stavby nového bulváru na Mlynských nivách, a to s výhľadom na možné vylepšenia.

„Sme radi, že mesto prichádza do projektu impulzy pre ďalšie vylepšenia tak, aby bolo možné zabezpečiť maximálny komfort pre obyvateľov, chodcov, cyklistov i cestujúcu verejnosť,“ poznamel šéf developmentu HB Reavis Jakub Gossányi.

Menej pruhov, širšie chodníky

Zmien je pritom v projekte viacero – po dohode s developerom sa majú v definitívnom riešení nových Mlynských zlepšiť podmienky pre obyvateľov, cyklistov, chodcov aj cestujúcu verejnosť.

V prvom rade sa vyriešilo kolízne vedenie cyklotrasy s priestormi zastávok MHD, ktoré kritizovali mnohí po zverejnení pôvodných vizualizácií.

Cyklotrasa sa 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa