MojWindows

Na našom trhu sa do predaja čoskoro dostane ďalší notebook z dielne spoločnosti ASUS. Konkrétne ide o unikátny model ZenBook Pro Duo (UX581), notebook s revolučnou funkciou ASUS ScreenPad Plus.

ScreenPad Plus je, stručne povedané, „doplnkový“ 14-palcový širokouhlý dotykový displej, ktorý je umiestnený hneď nad klávesnicou. Zamýšľaný je ako nástroj pre vyššiu produktivitu a jednoduchý multitasking, ktorý prirodzene dopĺňa hlavnú obrazovku notebooku.

Bohatý výkon pre bezproblémovú kreatívnu prácu zabezpečuje procesor Intel Core 9.generácie, až 32 GB RAM a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 2060. Vo výbave je tiež ultrarýchle úložisko PCIe 3.0 x4 SSD až do 1 TB.

Maximálny výkon a plynulosť systému zabezpečuje dedikované tlačidlo Turbo Fan pre silnejšie chladenie, pričom pánt ErgoLift zlepšuje prieduch vzduchu.

ZenBook Pro Duo je vybavený 4K UHD (3840 x 2160) OLED dotykovým displejom, spomínanou druhotnou obrazovkou ScreenPad Plus (3840 x 1100) a touchpadom s funkciou „virtuálnej“ numerickej klávesnice. Hlavný displej využíva dizajn ASUS NanoEdge s ultratenkými rámikmi.

K dispozícii bude aj 14-palcový model, ZenBook Duo (UX481) s NanoEdge Full HD displejom a druhým displejom ScreenPad Plus s Full HD rozlíšením. Poháňa ho procesor Intel Core po model i7 a grafická karta GeForce MX250.

ScreenPad Plus v skratke

ScreenPad Plus je možné využívať ako ľubovoľný druhý displej v systéme Windows. Je možné na ňom zobrazovať obsah alebo využiť praktické funkcie a vlastnosti softvéru ScreenXpert pre používanie viacerých okien a správu aplikácií.

Sem patria aj rýchle nastavenia ako App Switcher, ViewMax a App Navigator, ktoré umožňujú intuitívnu interakciu a prechod medzi hlavným displejom a plochou ScreenPad Plus. Funkcia Task Group umožňuje otvoriť viacero úkonov jedným dotykom.

Používatelia si na dotykový displej ScreenPad Plus môžu presunúť diskrétne aplikácie, stavové riadky alebo ponuky a znížiť tak neporiadok na hlavnej obrazovke. Tvorcovia obsahu si môžu pripnúť nástroje, ako sú náhľady videí, časová os, mixážny pult a ďalšie okná. Na displeji ScreenPad Plus je možné využívať aj komunikačné aplikácie bez nutnosti prepínať sa medzi oknami.

Použitie pribaleného stylusu — alebo iného aktívneho stylusu — prináša ďalší stupeň interaktivity pri písaní, kreslení a celkovom použití ScreenPadu.

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) bude v predaji na Slovensku od konca augusta 2019 v koncovej cene 2 999 €.

Technické špecifikácie

16.08.2019

+