Leto s Pravdivou históriou

16. augusta 2019
História 4/19

Hľadáte čítanie na dovolenku, pri ktorom sa dozviete nové historické fakty? Prečítajte si, čo náíjdete v letnom vydaní časopisu Pravdivá história.

Druhá svetová vojna bola najničivejším konfliktom v dejinách ľudstva a hoci sa skončila pred vyše 70 rokmi, spomíname na ňu dodnes. Neobišla ani Slovensko.

Jozef Tiso bol taký lačný po moci a tak veľmi sa chcel zapáčiť Adolfovi Hitlerovi, že do pracovných táborov proaktívne deportoval desaťtisíce Židov.

Antisemitizmus u nás fungoval už v medzivojnovom období. Židia predstavovali strednú vrstvu, a tak nebolo ťažké presvedčiť chudobnejších Slovákov o tom, že nás vykorisťujú, oberajú a robia z nás alkoholikov. Vlastnili predsa mnohé hostince, musela to byť teda pravda.

Aj u nás sa však počas vojny našli dobrí a odvážni ľudia, ktorí v snahe o záchranu prenasledovaných židovských rodín neváhali riskovať vlastné životy. Zaujímavosťou je, že na počet obyvateľov bolo práve na Slovensku najviac takýchto dobrých ľudí v rámci celej Európy.


Štvrtá tohtoročná Pravdivá história je celá venovaná práve 2. svetovej vojne. Dočítate sa, aké vzťahy mali medzi sebou lídri Osi Berlín-Rím-Tokio (ani zďaleka priateľské), zistíte, ako Hitler pôsobil na ženy a ktoré boli jeho osudové lásky, dozviete sa, že Winston Churchill nebol len hrdinom a že jeho názory sa v mnohom ponášali na tie Hitlerove, prečítate si o výstave „zvrhlého umenia“ organizovanej nacistami a s hrôzou zistíte, aké brutálne praktiky používalo gestapo.

Aby Vám neunikli žiadne pravdivé historické fakty, odporúčame ročné predplatné: www.sportmedia.sk

1/1
Zavrieť reklamu