Pre tých, ktorí disponujú kvalitnými zemnými pivnicami, je to úloha vskutku jednoduchá, no nie všetci máme takéto šťastie. Preto sme pátrali po možnostiach, ako problém nevhodných priestorov na uskladnenie ovocia a zeleniny elegantne vyriešiť. Natrafili sme pri tom na zaujímavý nápad, ktorý vám radi predstavíme na strane 40.
Ak pred uskladnením dávate prednosť priamemu spracovaniu úrody, aj pre vás máme zaujímavé tipy. Tentoraz sme sa zamerali na jeden z najstarších spôsobov jej uchovania do zásoby, na sušenie. Okrem základných pravidiel, ktoré treba dodržať, aby ste sa nepripravili o dôležité vitamíny, nájdete na stranách 80 až 84 aj zaujímavé čítanie. Vybrali sme sa totiž po stopách tradičných dedinských sušiarní.
Pre tých, ktorí ocenia voňavé ovocné destiláty, sme zasa vyspovedali skúseného liehovarníka. Poradí vám, ako si pripraviť prvotriedny kvas, ktorý je základom dobrej pálenky. My jeho odborné rady o pálení doplníme tipmi na ovocné odrody s vynikajúcou arómou a dobrou výťažnosťou.