Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský Jágr. Stümpela hokej baví aj po tridsiatich rokoch

Od Jaromíra Jágra je mladší len o pár mesiacov. Slovenský veterán Jozef Stümpel začne svoju 31. sezónu na hokejových štadiónoch.

16.08.2019 07:40
Jozef Stümpel Foto: ,
Jozef Stümpel (v strede) v drese Nitry.
debata

Odohral takmer tisíc zápasov v NHL, kde v dresoch Los Angeles, Bostonu a nakoniec aj Floridy nazbieral úctyhodných 677 bodov. Zlatý chlapec z majstrovstiev sveta v Göteborgu vybojoval pre Slovensko jedinú zlatú medailu v ére samostatnosti.

Po bohatých skúsenostiach v zahraničí sa vrátil domov do Nitry, kde napriek vyššiemu veku dominoval v štatistikách i osobných súbojoch. Pred mesiacom oslávil 47. rokov a podľa všetkého má stále radosť z hokeja.

Jozef Stümpel sa totiž chystá na ďalší súťažný ročník. V drese Žiaru nad Hronom bude hrávať druhú ligu. Seniorský tím sa dal znova dokopy po dlhých desiatich rokoch.

„Hokej ma stále baví. Potrebujem sa udržiavať v kondícii, takže som rád, že môžem ešte niekde trénovať, zahrať si a dobre sa vypotiť. Je to už na amatérskej úrovni, nejde o peniaze, ale hlavne o zábavu,“ povedal Stümpel pre denník Nový čas.

Úplná zábava to zrejme nebude. V Žiari majú veľké ambície postúpiť vyššie, hoci sú len nováčikom súťaže. Najväčšie nádeje vkladajú do skúseného Stümpela, ktorý má byť lídrom tímu.

Účastník tretej najvyššej súťaže sa môže pochváliť novým štadiónom, ktorého výstavba stála necelé 4 milióny eur. Kapacita je približne 2 100 fanúšikov. „Hala je naozaj pekná a keďže to mám z Nitry, kde bývam, autom polhodinu cesty, nie je dôvod, prečo si nezahrať,“ usmieva sa slovenský veterán.

Vynovený štadión v Žiari nad Hronom Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Vynovený hokejový štadión v Žiari nad Hronom.

„Súťaž začína koncom septembra, takže máme čas sa zohrať. Plánujeme trénovať spoločne dvakrát týždenne,“ zakončuje niekdajší elitný center.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Jozef Stümpel #HK MŠK Žiar nad Hronom