Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Prvým prihláseným na TODOS Cena Slovenska 2019 je Peter Jureňa

Friday, 16. 08. 2019 - 08:14, Public relations   

Prvým prihláseným na TODOS Cena Slovenska 2019 je Peter Jureňa

Ako sme vás už informovali, podujatie TODOS Cena Slovenska 2019, ktoré sa uskutoční na Pezinskej Babe v dňoch 6. – 8.9.2019, spustilo prihlasovanie. A dnes už evidujeme prvú prihlášku.

Ako prvý jazdec sa na podujatie TODOS Cena Slovenska 2019 prihlásil mnohonásobný slovenský šampón v skupine N, Peter Jureňa. Po tom, čo po dlhých rokoch na Jankovom vŕšku skončil vďaka technickej poruche mimo trať už v sobotnom tréningu, chce asi Peťo dobehnúť stratené, keďže tu sa mu vždy mimoriadne darilo. A bodaj by aj nie, veď práve na tunajšej trati si Peťo pred viac ako dvadsiatimi rokmi „strihol“ aj svoje prvé preteky automobilov do vrchu.

c30i6233.jpg

Poďme si pri tejto príležitosti povedať niečo ohľadom trate. Tá v minulosti veľakrát privítala účastníkov európskeho kopcového šampionátu a pretekári z celej Európu práve Pezinskú Babu radi chodievali. Jedným z faktov prečo sa tak dialo bola výborná dostupnosť tunajších pretekov. Pezinok leží iba niekoľko kilometrov od Bratislavy kde je letisko, sprievodné vozidlá si to do Pezinku ľahko namierili po diaľnici a pretekárske depo je doslova exkluzívne, snáď aj najlepšie z celej kopcovej Európy. Koniec koncov aj ubytovanie nie je v týchto končinách žiadnym problémom. Samotná trať má dĺžku 5100 metrov a je v minimálnom mieste 7 metrov široká. Pri jej zdolávaní na zúčastnených jazdcov čaká 19 zákrut a prevýšenie 280 metrov s priemerným stúpaním 5,1 %.

c30i6613.jpg

Štart je umiestnený pri kameňolome, kde je umiestnené aj servisné depo. Cieľ sa nachádza na Pezinskej Babe pri Horskom Hoteli. Diváci, ktorých sa každý rok na Pezinskej Babe zišlo nesmierne množstvo, majú k trati prístup buď od Pezinka, kedy sa dostanú ku štartu, alebo od Perneka, kedy zase ako prvé uvidia cieľ pretekov. V prípade, ak chcú sledovať dianie priamo na trati pretekov, musia podstúpiť pešiu turistiku po niektorom z lesných chodníkov. Lepšou správou je, že organizátor sa snaží vybaviť kyvadlovú dopravu pre divákov. To, či sa to podarí, však ešte v tomto momente nie je isté.

c30i7036.jpg

Dosť však už bolo rozprávania o trati, k tej sa určite dostaneme aj v niektorej z nasledujúcich tlačových správ a preto si poďme zopakovať podstatnejšie veci. Všetky aktuálne informácie o podujatí nájdete na web stránke www.astpresskam.sk, alebo facebooku na adrese https://www.facebook.com/events/3394562210557782/. Zoznam prihlásených, ale aj samotnú prihlášku na podujatie nájdete na adrese http://www.sams-asn.sk/prihlaska0.php?idpr=109&xx=9481_941

c30i7338.jpg

Podujatie TODOS Cena Slovenska 2019 odštartuje v dňoch 6. – 8.9.2019, pričom piatok (6.9.2019) je vyhradený na administratívne a technické preberanie súťažiacich. Sobota a nedeľa (7.- 8.9.2019) už budú prebiehať samotné jazdy. Najskôr dopoludnia to bude dvojica tréningových a následne popoludní dvojica súťažných, ktoré určia aj konečné poradie pretekov.

c30i7562.jpg

Miro Majláth
tlačový tajomník TODOS Cena Slovenska 2019



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri