Kto by mal byť koncovým odberateľom podstatnej časti objemu novej linky podnik aj pol roka od prvotnej informácie odmieta konkretizovať. Ako U. S. Steel pôvodne uviedol, pre novú linku má už „zmluvne dohodnutého strategického zákazníka“. Odmieta však špecifikovať aj to, či ide o slovenského alebo zahraničného klienta.

Na pozadí avizovaného prepúšťania viac ako dvoch tisíc zamestnancov do roku 2021 nebude podnik v súvislosti s investíciou prijímať nových zamestnancov. Takýto scenár vedenie avizovalo spoločne s predstaviteľmi štátu ešte začiatkom roka. Ako pre TREND uviedol hovorca spoločnosti Ján Bača v rámci novej linky „využijú zamestnancov, ktorí už majú skúsenosti s podobným zariadením“.

Čaká sa na potvrdenie úradmi

Výstavba linky sa mala začať už v polovici tohto roka. Spustenie je stále plánované na koniec budúceho roku. „Pracujeme na tom, aby bola uvedená do prevádzky podľa pôvodného plánu,“ uviedol podnik.

Nateraz však oceliari stále čakajú na potvrdenie od úradov, ktoré v prospech modernizácie rozhodli ešte v polovici augusta. Vo veci však boli predložené viaceré rozklady, 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa