Kapela HEX reaguje: Slová plné bolesti o smrti ich kamaráta Ďuďa

Zdieľať
Peter Ďuďo Dudák
Foto: Braňo Šimončík

Včera večer Slovensko zasiahla smutná správa. Spevák kapely HEX Peter Dudák alias Ďuďo zomrel vo veku 46 rokov. Podľahol zákernej rakovine pankreasu a celá hudobná scéna ostala v šoku. Partia okolo skupiny HEX bola v pôvodnom zložení od svojho samého vzniku, preto je táto udalosť najmä pre jej členov obrovskou stratou. Dnes vydala kapela prvé spoločné vyhlásenie, ktoré je plné bolesti a smútku zo straty milovaného kolegu a kamaráta.  

„14.8. 2019 nás po dlhej a ťažkej chorobe opustil náš kamarát, brat, priateľ. Cítime nekonečnú bolesť. Aj napriek tomu, že sme už dlhší čas boli konfrontovaní s krutou realitou, stále nevieme túto informáciu pochopiť. Ďakujeme za krásnych spoločných 30 rokov, nekonečné množstvo spoločnej radosti, zážitkov a všetkého, čo si nám v živote doprial. A nebolo toho málo. Nikdy nezomrie ten, ktorý žije v piesňach a našich srdciach…Ďuďko, ďakujeme za všetko a dávaj na nás pozor,“ znie stanovisko HEXu, ktoré vydala kapela.

Už nejaký čas v skupine speváka zastupoval Peter Šarkan Novák, ktorý s nimi vystúpil aj na nedávnom festivale Žákovic Open. Ešte minulý rok bol pritom Ďuďo plný sily a odhodlania zákernú chorobu poraziť. Podstúpil operáciu, následne chemoterapiu a chvíľu to vyzeralo naozaj tak, že sa zo zdravotných problémov dostane. Preto je správa o jeho smrti veľkým šokom. Na situáciu zareagovalo aj naše najpočúvanejšie rádio Expres, ktoré na pamiatku obľúbeného speváka pustí každú hodinu jednu pesničku z repertoáru HEXu a večer si Ďuďa pripomenie aj prostredníctvom záznamu jedného z koncertov kapely.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom