Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V novom tíme žiari. Súboj dvoch Slovákov z reprezentácie v prospech Sukeľa

Slovenský hokejový útočník Matúš Sukeľ si otvoril strelecký účet v službách pražskej Sparty.

15.08.2019 13:53
Matúš Sukeľ Foto: ,
Slovenský útočník Matúš Sukeľ (vpravo) bol najlepším strelcom tímu na poslednom šampionáte.
debata

Predsezónna akvizícia štvornásobného českého šampióna skórovala hneď dvakrát proti fínskemu klubu KooKoo, čím výraznou mierou prispela k víťazstvu 5:1. V kádri zdolaného mužstva nechýbal útočník Samuel Buček. Hráč, ktorý v ostatnej sezóne zažiaril v drese HK Nitra a zaujal vedenie klubu zo severu Európy, sa však v zápase bodovo nepresadil.

Sukeľ v konfrontácii s účastníkom najvyššej fínskej súťaže skóroval dvakrát v rozpätí necelých piatich minút. V 13. min zvyšoval už na 3:0, čo bol veľmi dobrý predpoklad k víťazstvu.

Dvadsaťtriročný center sa vyjadril, že je rád, že na prvé góly nemusel dlho čakať. „Nie je príjemné, keď útočník dlho čaká na gól, obzvlášť v novom klube. Spadne to z vás a sebavedomie vyletí hore. Už v minulých zápasoch sme dávali veľa gólov, ale mňa to nejako obchádzalo. Je to iba príprava, ale každý gól poteší,“ cituje Sukeľa český portál isport.cz.

Rodák z Liptovského Mikuláša strávil ostatnú sezónu v bratislavskom Slovane, kde v 60 zápasoch nazbieral 18 bodov (10+8). Vedenie Sparty zaujal ešte pred svetovým šampionátom, na ktorom bol s piatimi gólmi najlepším strelcom Slovenska.

Sukeľ v príprave dostáva priestor aj v presilovkách a spolupráca s Michalom Řepíkom či Marekom Kvapilom sa zatiaľ osvedčila. „Tréner to poskladal takto a verím, že nám to bude fungovať aj počas sezóny. Presilovky často rozhodujú zápasy, potrebujeme v nich byť úspešní,“ pokračoval Sukeľ.

Po doterajších troch prípravných zápasoch má Sparta fantastické skóre 18:2. Množstvo nastrieľaných gólov naznačuje kvalitné zloženie útočných formácii, náročnú hráčsku konkurenciu, no slovenský reprezentant strach o svoje miesto v zostave zatiaľ nemá.

„Káder je poriadne nabitý. Na výsledkoch je vidno, že góly dávajú všetky formácie. Konkurencia je však na mieste a každého hráča posúva dopredu,“ vyjadril sa Sukeľ v rozhovore pre vyššie spomenuté české médium.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Samuel Buček #Matúš Sukeľ