Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
91280_adobestock_48012650 676x450.jpeg
15. augusta 2019 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Bayer a LANXESS predávajú svoje podiely vo firme Currenta

15.8.2019 – Hodnota 100 % podielu firmy Currenta predstavuje 3,5 mld. eur.

Spoločnosti Bayer and LANXESS predávajú svoje podiely vo firme Currenta, prevádzkovateľovi priemyselných parkov pre chemický priemysel, fondom manažovaným spoločnosťou Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). MIRA je celosvetovo najväčší investor v oblasti infraštruktúry. Transakcia aktuálne čaká na finálny krok, ktorým je schválenie zo strany protimonopolných úradov.

Firma Currenta riadi infraštruktúru, dodávky energií a ďalšie základné služby v priemyselných parkoch v nemeckých mestách Leverkusen, Dormagen a Krefeld-Uerdingen. Currenta je joint venture spoločností Bayer (podiel 60 %) and LANXESS (40 %). Ohodnotenie spoločnosti Currenta vrátane prevodu nehnuteľností zo strany spoločnosti Bayer predstavuje sumu 3,5 mld. eur pred odpočtom netto hodnoty dlhových a penzijných dlžných úpisov.

O spoločnosti LANXESS

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2018 dosiahol obrat 7,2 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 15 500 zamestnancov v 33 krajinách. Spoločnosť je zastúpená v 60 výrobných závodoch po celom svete. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Informácie o spoločnosti LANXESS na www.lanxess.com a na sociálnych sieťach:
http://www.twitter.com/LANXESS
http://www.facebook.com/LANXESS
http://www.linkedin.com/company/lanxess
http://www.youtube.com/lanxess

O spoločnosti Bayer

Bayer je globálna skupina s kľúčovými kompetenciami v oblasti prírodných vied, starostlivosti o zdravie a výživy. Jej produkty a služby sú navrhnuté tak, aby prinášali úžitok a podporovali snahy o zvládnutie najväčších výziev v súvislosti s rastom a starnutím celosvetovej populácie. Súčasne sa skupina snaží zvyšovať svoje výnosy a vytvárať hodnoty prostredníctvom inovácií a rastu. Bayer sa riadi princípmi udržateľného rozvoja a značky Bayer reprezentuje dôveru, spoľahlivosť a kvalitu. Vo finančnom roku 2018 skupina zamestnávala 117 000 ľudí a dosiahla objem predaja 39,6 mld. eur. Kapitálové výdavky predstavovali 2,6 mld. eur, výdavky na výskum a vývoj 5,2 mld. eur. Viac informácií na www.bayer.com.

O spoločnosti Macquarie Infrastructure and Real Assets

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) je celosvetovo najväčší investor v oblasti infraštruktúry. Viac ako dve desaťročia MIRA vstupuje do partnerstiev s investormi, vládami  a komunitami za účelom riadenia a rozvoja majetku, na ktorý sa spolieha denne  viac ako 100 miliónov ľudí. K 31. marcu 2019, MIRA riadila aktíva v objeme 115 mld. eur, kľúčových pre udržateľný rozvoj ekonomík a komunít vrátane; 155 portfóliových firiem, ~600 nehnuteľností a 4,7 mil. hektárov pôdy.

MIRA je súčasťou Macquarie Group, jednou z Top 10 austrálskych spoločností, ktorá je kótovaná na Austrálskej burze (ASX:MQG). Macquarie je aktívna v Nemecku už 30 rokov a v súčasnosti zamestnáva ~200 ľudí v strediskách Frankfurt a Mníchov.

Inzercia

K téme

ITAPA Health & Care: Slováci dnes nevedia, aký poplatok zaplatia u lekára. S tým bude koniec Kedy nám dôjde voda a kedy aplikácie nahradia lekára? Mladí Česi a Slováci majú podľa výsledkov prieskumu „Bayer Barometer 2022“ v tom jasno

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.