„Na pamiatku nášho kolegu, kamaráta a úžasného muzikanta dnes na Exprese hráme každú hodinu vaše najobľúbenejšie pesničky skupiny Hex. Večer po 19:00 mimoriadne zaradíme do vysielania záznam z koncertu Hexu v Starej tržnici v Bratislave,“ píše rádio na svojej stránke aj sociálnych sieťach.

Spevák v rádiu pracoval na produkčnom oddelení, podieľal sa na tvorbe hudobnej grafiky stanice, jinglov a podmazov. „Budeš nám chýbať, Ďuďo, navždy zostaneš v našich srdciach,“ lúčia sa s P. Dudákom rozhlasoví kolegovia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Na pamiatku nášho kolegu, kamaráta a úžasného muzikanta dnes na Exprese hráme každú hodinu vaše najobľúbenejšie pesničky skupiny @hex_officialll . Večer po 19:00 mimoriadne zaradíme do vysielania záznam z koncertu Hexu v Starej tržnici v Bratislave. Spevák Peter Dudák, ktorému nik nepovedal inak ako Ďuďo, odišiel do lepšieho sveta včera, 14. augusta. Budeš nám chýbať, Ďuďo, navždy zostaneš v našich srdciach.♥

Príspevok, ktorý zdieľa RadioExpres (@radioexpres),

Zosnulého hudobníka si vo štvrtok pripomenú aj v éteri rádia Viva, a to v popoludňajšej šou od 18:00. Stanica avizuje, že zahrá 15 najväčších hitov Hexu.

P. Dudák patril k zakladajúcim členom skupiny Hex, s ktorou v tomto roku oslavoval 30 rokov pôsobenia na hudobnej scéne. Bol spevákom, hral na gitare a klávesy.

Začiatky skupiny sú totožné s nástupom demokracie na Slovensku. Kapela vznikla v roku 1988, v roku 1989 začali skúšať. Prvý koncert odohrali Hex 17. februára 1990 v bratislavskej Petržalke.

V októbri 1992 vydali debutový album Ježiš Kristus nosí krátke nohavice. V septembri 1993 vyšiel druhý album Abrakadabra s hitom Letná láska a v decembri 1994 tretí s názvom Hex a hitom 1, 2, 3 dobrý deň. Úspešný bol album Ultrapop, vydaný v máji 1997, z ktorého sú známe skladby Vetroň a Maťo a Linda.

Podobný úspech dosiahli aj s albumom Víkend, ktorý vyšiel v novembri 2002. Populárne z neho sú skladby V piatok podvečer, Michaela, Chvíľu áno, chvíľu nie. Úspech mal aj album Nikdy nebolo lepšie, ktorý vyšiel v máji 2006, z neho pochádzajú hity Život, Nikdy nebolo lepšie či Bratislavskí chalani. V roku 2006 vyšli kompilácie Hex 1990-1995 a Hex 1996-2000.

V novembri 2007 vydali DVD Cesta z mesta-Live a v novembri 2010 štúdiový album Ty a ja. V novembri 2013 nasledovala kompilácia s názvom Všetko najlepšie. V novembri 2015 vydali Hex Song Box. Ešte 14. novembra 2017 skupina Hex predstavila svoj album Tebe, ktorý vydala aj vo vinylovej verzii v limitovanej edícii. Skladby z neho predstavila na Hex feat. Silné reči Tour, ktoré sa začalo 5. apríla 2018 koncertom v Prešove a skončilo sa 19. apríla 2018 vystúpením v Bratislave.

Zloženie kapely sa počas jej existencie nezmenilo. Okrem P. Dudáka ju tvoria Martin „Fefe“ Žúži, Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Tibor „Tybyke“ Szabados.

Keď v roku 2018 diagnostikovali spevákovi nádorové ochorenie, počas jeho liečby vystupoval so skupinou Hex spoločný priateľ jej členov Peter „Šarkan“ Novák.

P. Dudák a Martin „Fefe“ Žúži sú aj autormi skladby Dievčatá, ktorá je súčasťou najnovšieho albumu Hexu Tebe z roku 2017. Z tejto piesne vznikla titulná skladba seriálu Markízy Oteckovia.