Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

7 dní — 7 nocí: Cez víkend začal ďalší ročník literárneho festivalu s nonstop kníhkupectvom

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: 7 dní/ 7 nocí)

Nepretržité otváracie hodiny kníhkupectva, veľa besied, koncertov, aktivity pre deti, výstava ale aj divadlo čakajú publikum na štvrtom ročníku jedinečného podujatia 7 dní — 7 nocí, ktorý začal v piatok 28. júna a potrvá do piatku 5. júla v Banskej Bystrici.

Rozmanitý program týždňového festivalu otvorili v piatok 28.6. v priestoroch historickej bašty na Lazovnej ulici 19 vernisážou fotografickej výstavy 1989 / Sametová nežná a špeciálnym sólovým koncertom Kataríny Málikovej. Týždňový kníhkupecký maratón zas v Artfore začal párty s hudobným výberom zaujímavých miestnych osobností DJs Neusohl #02.

Festival 7 dní — 7 nocí prinesie množstvo diskusných stretnutí a prednášok. Od pondelka do štvrtka organizátori prichystali nový cyklus prednášok o:, počas ktorých vystúpia sociologička Zuzana Kusá, historik Miloslav Szabó, dizajnér Samo Čarnoký a kulturológ Juraj Malíček.

7 dní — 7
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 7 dní/ 7 nocí)

V pondelok 1.7. festival uvedie maďarského hosťa, spisovateľa Benedeka Tottha, ktorému prednedávnom na Slovensku vyšiel preklad knihy Mŕtve body o temných zákutiach dospievania. Nebude však núdza ani o domácich autorov a autorky v kombinácii s exotickými témami. V špeciálnej “africkej” diskusii vystúpi 3. júla Mária Ferenčuhová s Marekom Vadasom a v piatok 5. júla, príde do Banskej Bystrice Milo Janáč, ktorý sa s príbehom jednej východoslovenskej krčmy dostal až do finálovej desiatky Anasoft litera.

Benedeka Tottha
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 7 dní/ 7 nocí)

Filmový program ponúkne 1.7. na amfiteátri Sklenenú izbu, adaptáciu slávneho románu o Vile Tugendhat od Simona Mawera a vo štvrtok 4.7., v Kine v bazéne, projekciu jedinečného dokumentu Hranice práce, ktorý osobne uvedie jeho hlavná respondentka, česká novinárka Saša Uhlová.

Na svoje si počas festivalu prídu aj najmenší diváci a diváčky. Vo štvrtok 4.7. vystúpi v Záhrade úplne nový hudobný projekt Toddler Punk, v ktorom známi hudobníci zo skupín Billy Barman, Le Payaco a Diego hrajú pesničky na texty Moniky Kompaníkovej, ktorá k nim vytvorila aj originálnu knihu. Okrem koncertu je pre deti pripravená aj špeciálna pesničkárska dielňa, v ktorej si budú môcť zložiť vlastnú pieseň práve s autorkou a hudobníkom Ľubošom Kuklišom.

7 dní — 7
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 7 dní/ 7 nocí)

Pokiaľ ide o hudobné premiéry, festival prinesie 3.7. aj bystrickú premiéru českej skupiny Houpací koně, ktorá vo svojich poetických textoch už tridsať rokov zrkadlí svoje rodné Ústí nad Labem a navyše svoj aktuálny album Desolation Peak venovali Jackovi Kerouacovi. Nielen hudobný program zavŕši 5.7. koncert Tribute to Jaro Filip, na ktorom bude pokrstený Spevník trojice Lasica + Filip + Satinský z vydavateľstva Literárna bašta a vystúpi na ňom špeciálny JF TRBT BAND s hostkou Dorotou Nvotovou a skupinou Sto múch.

Houpací koně
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: 7 dní/ 7 nocí)

Výhodné vstupenky na festivalové podujatia je možné na portáli Predpredaj.sk.

Projekt Literárna bašta z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je zároveň jeho hlavným partnerom.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu