Tatra banka začala minulý mesiac ponúkať možnosť online čerpania bezúčelového podnikateľského úveru. Ponuka platí len pre časť jej klientov v segmente malých a stredných podnikateľov.

Proces funguje tak, že klient cez mobilnú aplikáciu požiada o financovanie, namodeluje preferovanú výšku a splatnosť úveru, podpíše zmluvy a v priebehu pár minút má finančné prostriedky pripísané na účte. V rámci aplikácie sa vykonáva dodatočné overenie podpisu zmluvnej dokumentácie cez PIN.

„Prvý klient, ktorý využil túto možnosť, získal financie v priebehu deviatich minút,“ tvrdí Boris Fojtík, hovorca Tatra banky.

Bez papierov, ale nie pre každého

Ani dokladovanie príjmov banke nemusí mať papierovú formu. Nie je nutné dokonca ani skenovať rôzne dokumenty. Tatra banka pri vyhodnocovaní online úverových ponúk využíva interné aj externé informácie z rôznych zdrojov. Ide napríklad o štátne registre či verejne dostupné databázy podnikateľského prostredia.

„Tieto informácie nám umožňujú spracovať žiadosť a online načerpať finančné prostriedky pre časť klientov bez nutnosti dokladania dodatočných podkladov,“ potvrdzuje B. Fojtík. Majiteľ firmy v procese spracovania v mobilnej appke potvrdzuje korektnosť údajov o svojej osobe a podnikateľskej činnosti a niekoľko údajov dopĺňa.

V praxi sa stáva, že žiadateľ o úver práve zmenil občiansky preukaz, o čom banku neinformoval. Vtedy môže využiť call centrum.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa