Hudobný svet na Slovensku v slzách: Ďuďo z Hexu podľahol rakovine

Zdieľať
Ďuďo (druhý zľava) zomrel
Foto: archív Hex

Smutná správa zasiahla slovenský hudobný svet. Na sociálnej sieti Facebook sa dnes večer začala šíriť správa o smrti jedného z najobľúbenejších členov kapely HEX. Peter Dudák alias Ďuďo podľa informácií NAJKY.sk podľahol zákernej rakovine pankreasu s ktorou bojoval už nejaký čas. Správy o úmrtí 46 ročného speváka potvrdil aj líder kapely Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Peter Dudák
Foto: SITA

„V lete som absolvoval operáciu a následne rekonvalescenciu. Teraz podstupujem liečbu onkologického ochorenia, postupne sa dostávam do formy a začínam koncertovať s kapelou,“ povedal ešte v novembri minulého roka s nádejou v hlase Ďuďo. Ako sme sa dozvedeli, posledné mesiace sa jeho zdravotný stav zhoršil natoľko, že so skupinou nevystupoval. Na nedávnom festivale Žákovic Open ho zastupoval opäť Peter Šarkan Novák. Ten ho v kapele zaskočil už minulý rok, keď podstupoval náročnú liečbu.

Reakcie kolegov z hudobnej brandže na seba nenechali dlho čakať. „Veľmi smutná správa. Odpočívaj v pokoji Ďuďo,“ napísala kapela Gladiator na sociálnu sieť. Pridal sa aj standup komik Michael Szatmáry, ktorý napísal: „Dve skvelé partie. Jedna z nich už nie je kompletná. Zbohom Ďuďo. Bol si náš.“

Hex je na scéne 30 rokov a za celý tento čas sa zloženie kapely nezmenilo. Tvorili ju Peter „Ďuďo“ Dudák, Martin „Fefe“ Žúži, Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Tibor „Tybyke“ Szabados. Prvý koncert odohrali Hex 17. februára 1990 v bratislavskej Petržalke. Odvtedy má kapela za sebou tisícky koncertov, desiatky úspešných hitov, deväť štúdiových, dva výberové albumy a získala mnohé významné hudobné ceny.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom