Ako som spoznala Alphanovu

18:33

Tento rok (vlastne ako každý rok) ma dovolenka ešte len čaká. Vždy v septembri si pobalíme kufre a vyrážame do Chorvátska. Milujem to tam a vždy sa teším, že ideme na nejaké nové miesto, ktoré som ešte nevidela. Čisté more a priateľskí ľudia sú zárukou krásnej dovolenky a aj preto ma to zatiaľ do iných končín neláka. September som si tiež nevybrala náhodou - more aj počasie sú ešte stále teplé a už tam nie je toľko ľudí. Skôr si oddýchneme niekde v tichšom a pokojnejšom prostredí a mám istotu, že nebudem stáť v hodinových radách. K dovolenke patrí i opaľovacia kozmetika a k moru sa snažím brať tú prírodnú. Takú, ktorá je šetrná nielen k pokožke, ale aj k morským živočíchom a koralom. Tieto podmienky spĺňa francúzska Alphanova.

Alphanova



Alphanova sprej na opaľovanie so SPF 15

Alphanova sprej na opaľovanie

Alphanova sprej na opaľovanie so SPF 15 zloženie

 sprej na opaľovanie so SPF 15

Alphanova je francúzskou spoločnosťou, ktorá vyrába čisté organické produkty. Využíva najmä lokálne zdroje a podporuje domáci priemysel. Produkty obsahujú 99% prírodných ingrediencií a vyhýbajú sa tým umelým. Sú vhodné aj pre ľudí s citlivou pokožkou. Veľmi sa mi páči bohatá ponuka opaľovacej kozmetiky. Spreje pre bábätká, deti i dospelých sú pekne balené. Sú s ochrannými faktormi 15, 30 a 50, takže si vyberú aj nároční spotrebitelia.

Ja som chvíľu váhala, ktorý chcem, ale nakoniec voľba padla na opaľovací krém v spreji so SPF 15.  Musím povedať, že chválou šetriť nebudem. Je pravda, že ešte veľa skúseností s prírodnými opaľovákmi nemám, takže nemôžem veľmi porovnávať. Napriek tomu ale rýchlo spoznám kvalitný produkt. Pravidelne od apríla/mája, hneď ako vykukne slniečko von, si beriem svoju deku, vankúšik, knihu, okuliare a opaľovací krém a hurá na záhradu. Začínam pár minútami a postupne pridávam, aby si pokožka na slniečko zvykla a nebola podráždená.

Plastový obal je celkom pekný, výrazný oranžový. Sú na ňom rybičky, aby ste vedeli, že aj keď sa pôjdete kúpať nakrémovaní, im nič nehrozí. Má 125 g a jeho veľkosť je šikovná ako do kufra, tak aj do plážovej tašky. Tá je obyčajne plná rôznych nevyhnutností a každá ďalšia vec sa tam musí dávať len veľmi opatrne, aby sa nenarušil krehký ekosystém :) Na aplikáciu slúži malá pumpička, ktorá je celkom šikovná. Zo začiatku ju síce treba stláčať opakovane a dlhšie, chvíľami som sa dokonca bála, že ani nefunguje, ale rozbehla sa. 

Ako o mne viete, milujem voňavú kozmetiku a tento opaľovací krém pekne vonia. Sladko a lahodne, potom tak chvíľku vonia aj pokožka. Je redší a biely, čím sa veľmi neodlišuje od väčšiny mojich opaľovacích krémov. Zaujímalo, či neostane biela pokožka. Obyčajne sa krémujem najmä na pláži a v záhrade, kedy mi to až tak neprekáža. Ak ale ideme na nejakú prechádzku či do lesa, nechcem vyzerať groteskne. Pokiaľ sa sprej dobre rozotrie, neostávajú po ňom biele fľaky ani šmuhy. 

Ďalším bonusom je aj to, že pokožka neostáva lepkavá a mastná, takže ani na výlete si nezamastím oblečenie. Je vodeodolný, ale po kúpaní alebo pri  nadmernom potení ho treba aplikovať zasa, aby ste sa potom nespálili. Každý svoju pokožku dobre pozná a vie, kedy treba krém použiť zasa. Ak sa nekúpem, použijem ho znovu zhruba po troch hodinách. Tento rok som spálená nebola, takže asi si rozumiem dobre.

Obsahuje oleje ako jojobový, tamanu, slnečnicový, ďalej výťažky z Aloe, bambucké maslo a skvalán, čo je ideálne zloženie. Pokožku nielen chráni pred spálením, ale stará sa o ňu a zvláčňuje ju. Celkovo ho hodnotím ako úžasný. Ak sa mi náhodou v lete objaví atopický ekzém, krém pokožku spoľahlivo ochráni a rozmazná. Rozhodne sa ho doma mať oplatí. Kúpite ho na mnohých českých stránkach, ktoré dodávajú objednávky aj na Slovensko. Jeho cena sa pohybuje okolo 390 Kč, čo je zhruba 14,71  eur.

upokojujúci gél po opaľovaní Alphanova

 gél po opaľovaní

upokojujúci gél po opaľovaní zloženie

prírodný upokojujúci gél po opaľovaní

Opaľovanie alebo pobyt na slnku v prírode je síce vynikajúcim relaxom, ale pokožka vtedy dostáva zabrať. Môže byť suchšia a podráždená, potrebuje opäť hydratovať a regenerovať. Na rozdiel od krému je obal modrý, ale rovnako tvarovaný. Mám ich na poličke vedľa seba a vyzerajú tam roztomilo. Tiež má pumpičku, ktorá funguje rovnako ako pri opaľovacom kréme. Jeho vôňa je pekná a svieža, najviac asi citrusová.

Upokojujúci gél po opaľovaní je tekutý a vynikajúco sa rozotiera. Rýchlo sa vsiakne a nezanecháva lepkavý pocit, takže sa pokojne môžem obliecť. Pokožku upokojuje, osviežuje a regeneruje. Po opaľovaní môže byť horúca a gél sa postará o to, aby tento nepríjemný pocit zmizol. 

Kedysi som kozmetiku po opaľovaní považovala za zbytočný luxus, ktorý mi iba zbytočne zaberal čas. Dnes musím mať doma svoj upokojujúci gél po opaľovaní, lebo pokožka si rozmaznávanie zaslúži. Jeho cena je 12,45 eur.

Tieto slnečné krásky nájdete v eshope Milujubio.

Máte svoju obľúbenú značku prírodnej kozmetiky na opaľovanie? :)

You Might Also Like

5 Vaše komentáre

  1. Taky mam rada Alphanovu, pouzivam jejich krem v tubicce faktor 50 na oblicej. Je vhodny v leze na kazdodenni noseni pod make-up a neosypavam se po nem ani s moji aknozni pleti.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odpovede
    1. Súhlasím, k pokožke je veľmi jemný :) Aj na ekzém je perfektný.

      Odstrániť
  3. O tejto značke počujem prvý krát, vyzerá fakt zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Má viacero zaujímavých produktov, nielen na opaľovanie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe