Muzikál o živote princeznej Diany môžete na Broadwayi vidieť už budúci rok

0
1087

Okrem Jeanny de Waal, v roli princeznej sa muzikál sa môže pochváliť tvorivým tímom, ktorý dokonca získal ocenenie Tony.

Muzikál pod réžiou Christopher Ashleyho sleduje život Diany ,,princeznej ľudu“ počas jej búrlivého 15-ročného manželstva s princom Charlesom (Roe Hartrampf), ktorý vyvrcholil jej smrťou v roku 1997 vo veku 36 rokov.

„Vrhla sa do svetiel reflektorov jasnejších, než akýkoľvek svet, ktorý kedy poznala, Diana sa čoskoro ocitne v rozpore so svojím manželom, neúprosným spravodajským médiom a samotnou monarchiou,“ cituje tlačová správa. „Princezná Diana sa necháva viesť srdcom a postaví sa za svoju rodinu, svoju krajinu a seba, zatiaľ čo sa jej podarí chytiť za srdcia celý svet.“

„Vzoprela sa očakávaniam, rozhnevala šľachtu a zanechala odkaz, ktorý trvá večne,“ uzatvára tlačová správa.

Vyzerá to tak, že „Diana“ , ktorá mala premiéru túto jar v La Jolla Playhouse v San Diegu sa inšpirovala „Evitou“, muzikálom Andrewa Lloyda Webbera z roku 1978 o legendárnej argentínskej prvej dáme Eve Perónovej.

Muzikál sa rovnako môže pochváliť David Bryanom, spoluautorom hudby, ktorý je dlhoročným klávesákom Bon Joviho. On a Joe DiPietro sú tiež tvorcami hitu „Memphis“ z roku 2009, ktorý získal štyri ceny Tony.

V roku 2017 získal režisér Ashley cenu Tony Award za réžiu „Come From Away“, ktorý je na Broadwayi neustále vypredaný.

Muzikál však dostal zmiešané hodnotenia.

,,Podľa mňa to nefunguje, ale to v dnešnej dobe nie je dôležité pre muzikál, ktorý dokáže pritiahnuť masy turistov,“ napísal kritik Los Angeles Times, Charles McNulty a dodal, že partitúra znela zastarane.

Recenzia hollywoodskeho reportéra bola veľkorysejšia a tvrdila, že aj napriek chybám má muzikál všetko čo potrebuje na to aby uspel.

Pre Londýnčanku de Waala , ktorá ma na konte úspechy ako ,,Kinky Boots“ a ,,American Idiot“ je vrátenie Diany do života splneným snom.

,,Dúfam, že ľudia, ktorý si prídu muzikál pozrieť a ktorí o nej a jej osude nevedeli veľa , odídu s predstavou o tom čo urobila pre svet a o zmenách, ktoré urobila a prečo by sme ju mali oslavovať.“

Čítajte tiež: