Prejsť na obsah

Zajtra sa uzatvára prvé kolo výberových konaní na posty riaditeľov mestských podnikov v Košiciach

Už len do zajtrajšieho dňa trvá možnosť pre všetkých záujemcov podať si prihlášku do 1. kola výberových konaní na posty riaditeľov mestských podnikov a organizácií. V štvrtok napoludnie 15. augusta 2019 je záverečný termín, do ktoré sa ešte môžu uchádzači prihlásiť do výberového konania na posty riaditeľov Dopravného podniku mesta Košice, Bytového podniku mesta Košice, Tepelného hospodárstva Košice a príspevkovej organizácie K13 - Košické kultúrne centrá

Mesto Košice spustilo v polovici júla transparentné výberové konanie na posty riaditeľov mestských podnikov. Prvé z dvoch kôl sa uzatvára zajtra o 12.00 hod. Podľa košického primátora Jaroslava Polačeka (nezávislý) si mesto dalo záležať na každom detaile a nastavilo férové a transparentné podmienok výberových konaní.

Primátor Polaček: Hľadáme profesionálnych manažérov

„Nepotrebujeme funkciami v mestských podnikoch splácať politické účty alebo sa zavďačovať rôznym podnikateľským skupinám. Hľadáme manažérov a zároveň aj partnerov v spoločnom úsilí urobiť z Košíc fungujúce mesto a pre ktorých bude prvoradý verejný záujem. Mestské podniky budú prosperovať, len ak ich budú riadiť profesionálni manažéri a manažérky a nie politickí nominanti. Som presvedčený, že spolu s odborníkmi vyberú komisie tých najlepších, ktorých potom budem môcť predložiť na schválenie poslancom,“ uviedol primátor Polaček.

Podmienky výberových konaní vrátane kvalifikačných predpokladov, odbornej činnosti sú zverejnené na webstránke kosice.sk, na webstránkach jednotlivých mestských podnikov a ďalších komunikačných kanáloch. Do výberového konania budú zaradení len tí uchádzači, ktorí do uzávierky prihlášok riadne predložia všetky požadované doklady. Všetky termíny jednotlivých častí výberových konaní im budú oznámené elektronickou formou.

V ďalšom kole výberových konaní sa od zajtra až do 16. septembra budú môcť prihlásiť adepti na riadiace posty v Správe mestskej zelene, Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice, Knižnici pre mládež a Mestských lesoch.