Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt Foto: Trend

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Bývalý šéfredaktor Trendu Branislav Benčat podľa informácií Omediach.com sa stal novým šéfredaktorom Profitu. Časopisu, ktorý v minulosti patril pod vydavateľstvo Trendu a teraz patrí pod Petit Press. Jeho doterajším šéfredaktorom bol Eduard Žitňanský. "Môžem potvrdiť, že od augusta vediem ako šéfredaktor mesačník Profit," povedal Benčat pre Omediach.com.

Spolu s Benčátom prešiel do Petit Pressu aj bývalý zástupca šéfredaktora Trendu Tomáš Vašuta a redaktor Jozef Tvardzík. Ďalším novým redaktorom je Martin Lindák. Niekoľkí ďalší ľudia, tiež aj z Trendu, majú prísť v nasledujúcich týždňoch.

Prichádzajúci redaktori nemajú byť len novými posilami existujúceho Profitu, ale hlavne sa majú podieľať na príprave nového projektu. „Prichádzame do Petit Pressu aj s tímom reportérov v čase, keď je vo vydavateľstve záujem a priestor na posilnenie ekonomického obsahu. Intenzívne pracujeme na príprave projektu, ktorý ešte obohatí súčasnú obsahovú ponuku titulov o viac správ zo sveta ekonomiky, podnikania či biznisu,“ povedal Benčat pre Omediach.com.

Po exode väčšiny redakcie Trendu, tak vzniká na trhu ďalší nový ekonomický projekt. V septembri začne vychádzať Denník E, ktorý pripravuje tím bývalého šéfredaktora Trendu a bývalého šéfa už neexistujúceho vydavateľstva Trend Holding Olivera Brunovského vo vydavateľstve Denníka N.

Podrobnosti: Z Trendu odchádza nový šéfredaktor, hlavný komentátor a viacerí redaktori

Z Trendu odišlo za rok približne 20 ľudí

Za posledný rok odišla z Trendu podstatná časť redakcie a zmenilo sa viackrát aj vedenie. Benčat, ktorý nahradil na poste šéfredaktora Olivera Brunovského, odišiel v máji. Brunovský na začiatku roka. Spolu s Brunovským odišiel aj zástupca šéfredaktora Ján Záborský, s Benčatom zástupca šéfredaktora Vašuta.

Z Trendu odišli aj Lukáš Kvašňák, Michal Lehuta, Jozef Tvardzík a ďalší.

Komentátor Marián Leško odišiel tiež, je členom tímu prezidentky Zuzany Čaputovej.

Minulý rok z Trendu odišla zástupkyňa šéfredaktora Zuzana Petková, ktorá v súčasnosti riadi Nadáciu Zastavme korupciu, Filip Obradovič, Xénia Makarová, Katarína Ragačová a Daniel Suchý.