Prirodzený stimulant aj ako bojovník proti migréne- zázvorový olej

Zdieľať
Gingeressentialoil 2.jpg

Ozvláštnite si svoj ranný čaj niekoľkými kvapkami zázvorového oleja a budete mať postarané. ..

Získaná energia vám vydrží na celé popoludnie.

Gingeressentialoil 2.jpg

Využijete ho aj v kúpeľni. Máte dojem, že sú vaše vlasy slabé, bez lesku a nedostatočne vyživené? Votrite si na noc pár kvapiek zázvorového oleja ku korienkom a ráno umyte. Aplikujte 1-2x do týždňa a čoskoro pocítite zlepšenie. Látky obsiahnuté v zázvore navyše bránia obávanému vypadávaniu vlasov ..

Ak vás práve trápi migréna, votrite si niekoľko kvapiek do spánkov. Do niekoľkých minút by sa mala dostaviť úľava.

Uplatní sa najmä pri tráviacich ťažkostiach (plynatosť, kŕče a poruchy trávenia), alebo pri ťažkostiach so srdcom či vysokou hladinou cholesterolu. Stačiť vám bude jedna lyžička denne, pokojne rozmiešaná v šaláte alebo v inej vhodnej tepelne neupravenej potravine. Samotný zázvorový olej nechutí totiž príliš dobre.

A rovnako ho použite aj vtedy, ak vás trápi chrípka, prechladnutie alebo respiračné problémy. Pomáha uvoľňovať hlieny a pôsobí antiviroticky a antibakteriálne.

Zvonka ide zase o účinné svalové analgetikum. Dokáže pomôcť od bolesti i zápalov kĺbov – stačí ho dvakrát až trikrát denne naniesť na postihnuté miesto. Veľmi odporúčaný je aj ako teplý zábal na boľavé a opuchnuté kolená alebo na masáž boľavých svalov po námahe alebo úraze. Prehreje a pomôže im v regenerácii.

Zvonka zázvorový olej nedráždi žalúdok a môžu ho užívať aj malé deti!

Domáce zázvorový olej – recept
6 centimetrov čerstvého zázvoru
olivový olej
Zázvor ošúpte a nastrúhajte. Potom ho vo vhodnom hrnci zalejte olivovým olejom tak, aby bol plne ponorený. Dajte na sporák, a ohrievajte na miernom plameni. Akonáhle olej začne vrieť, začnite merať čas. Budú vám stačiť dve hodiny mierneho varu. Potom platničku vypnite, nechajte vychladnúť a sceďte. V oleji by nemal zostať ani kúsok čerstvého zázvoru. Presuňte do vysušeného a čistého pohára, dobre uzavrite a používajte podľa potreby. Skladujte v suchu a chlade, najdlhšie po dobu šiestich mesiacov.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané