Najkrajšie pláže majú podľa prieskumu v Chorvátsku

NETKY.SK • 14 August 2019, 00:00 • 2 min
Najkrajšie pláže majú podľa prieskumu v Chorvátsku

Rebríčkov tých zaručene najkrajších pláží na svete vychádza počas roka niekoľko. S jedným teraz pribehol server Big 7 Travel, zaoberajúci sa cestovateľskou tematikou.

slovakia

left justify in out

V prieskume, ktorého sa zúčastnili tisícky ľudí, vyšlo, že za najkrajšou plážou musíte vyraziť do Chorvátska.

 

Absolútnou jednotkou sa stala pláž Zlatni rat na ostrove Brač. Názov tohto malebného miesta znie v angličtine Golden Horn a odkazuje ku špicatému tvaru pláže.

 

img

 

Za jej popularitou stojí aj okolité more, ktorého farba sa na niekoľkých málo metroch prelieva zo svetlo tyrkysovej do tmavo modrej. Žiadne palmy, ale borovice vytvárajú tieň, v ktorom sa návštevníci môžu na chvíľu skryť pred chorvátskym slnkom.

 

Druhou najlepšou plážou sveta je podľa prieskumu Whitehaven Beach v Austrálii. O jej kráse nemôže byť pochýb, pravidelne sa totiž umiestňuje na popredných pozíciách v mnohých rebríčkoch. Nachádza sa na súostroví Whitsunday Islands pri Veľkom koralovom útese a pri pohľade z vtáčej perspektívy vyzerá skoro ako impresionistické maľba.

 

img

 

Za treťou plážou v rebríčku zďaleka nemusíte cestovať cez polku sveta. Fig Tree Bay sa nachádza na Cypre pri letovisku Protaras. Z pobrežia si môžete zaplávať na neďaleký prázdny ostrovček, ale vzhľadom k popularite pláže nepočítajte, že na nej budete úplne sami.

 

img

 

Grace Bay na súostroví Turks a Caicos, ktorá v rebríčku zaberá štvrtú pozíciu, bola v minulom roku vyhlásená najlepšia pláž sveta serverom TripAdvisor. Cez tri kilometre dlhé piesočnaté pobrežie nevykazuje žiadne známky znečistenia a priezračná svetlo modrá voda vyzerá ako z katalógu na ideálnu exotickú dovolenku.

 

img

 

Prvú päťku uzatvára filipínska pláž Secret Lagoon v provincii Palawan. Návštevníci sa do tejto tajnej lagúny dostanú okrem iného, ​​keď preplávajú pod vápencovými skalami.

 

img

 

Tu nájdete aj ďalšie tipy na najkrajšie pláže v Chorvátsku. V rebríčku je celkom 50 pláží, desiatku najkrajších ďalej tvorí čierna pláž Reynisfjara na Islande, Source d'Argent na Seychelách, Playa Ruinas v Mexiku, Kanuhura na Maledivách a známa Prasacia pláž na Bahamách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies