Čarovné laky

19:03

Každá žena, ktorá si lakuje nechty, má svoju obľúbenú farbu. Takú, ktorá zachráni situáciu, keď si nevieme vybrať, ktorý lak by sa hodil alebo sme znudené a nechceme si vyberať. U mňa je to jednoznačne červená a ružová. Mám ich v desiatkach odtieňov a niekedy ich celé týždne nestriedam s inými. Niektoré laky si kupujem špeciálne k šatám - najmä modrý, zelený alebo žltý. Použijem ich príležitostne, niekedy len pár razy do roka. Dnes vám ukážem kúsky, ktoré so mnou strávili takmer celé leto a hoci niektoré majú svoje muchy, na mojej poličke majú nezastupiteľné miesto.

lak na nechty



Galactic Glow Translucent Effect Nail Lacquer

Galactic Glow Translucent Effect lak na nechty

trblietavý lak na nechty

Žiarivé, priesvitné laky na nechty

Trblietavý finiš

Tento lak milujem. Bez debaty. Aj preto je po pár mesiacoch používania takmer prázdny a ja sa budem musieť vybrať do drogérie. Galactic Glow sú krásne trblietavé laky, ktoré si u nás môžete kúpiť v piatich odtieňoch. Ja mám ružový, presne taký, ako najradšej používam. 

Balenie je pekné, guľaté. Priesvitný obal a tmavý vrchnáčik je bežná kombinácia, ale vďaka trblietavému laku vyzerá omnoho krajšie ako mnohé iné. Široký štetec je ideálny na rýchle a jednoduché lakovanie, ktoré zaberie len chvíľku. Už som si naň zvykla a keď si vezmem lak s tenším štetcom, dlho mi to trvá :)

Lak je priesvitný a obsahuje trblietky, ktoré hádžu ružové odlesky. Môžete ho použiť aj samostatne, ale priznám sa,mne sa to nepáči. Nechty nevyzerajú veľmi upravené a skôr to vyzerá ako rýchlo urobené, len aby to bolo. Preferujem dve vrstvy farebného ružového laku, na ktorý nasleduje vrstva tohto trblietavého. Ako môžete vidieť na fotkách, doslova žiari.

Jeho výdrž sa mi ťažšie popisuje, lebo dosť záleží aj od laku pod ním. Pravdou ale je, že tento lak dokáže predĺžiť životnosť manikúry aj o jeden - dva dni. Zafixuje farebný lak a ten je trochu odolnejší aj pri umývaní či iných prácach. Lak rýchlo uschne a krásne vyzerá. Najmä keď sedím na brehu rieky alebo na kraji bazéna, ruky pod vodou a sledujem, ako sa od nich odráža slnko :) Tento odporúčam všetkými prstami, ktoré mám a ktoré si lakujem. Dávno som nebola trblietavým lakom tak nadšená. Kúpiť sa dá do piatich eur.

 lak na nechty ICONails

Catrice  lak na nechty ICONails

červený lak na nechty

Lak na nechty Catrice

Laky IcoNails od Catrice zbožňujem, odkedy sa objavili v regáloch v drogérii. Mala som niekoľko farieb a k tejto som sa vrátila tretí raz. Prekvapilo ma, že k jednej farbe sa budem toľkokrát vracať, ale čo je dobré, si moju pozornosť zaslúži.

Tieto laky majú niekoľko úžasných vlastností. Laky Catrice sú v hranatých sklených fľaštičkách, majú 10,5 ml a dvojitý vrchnáčik. Najprv veľký plastový, potom menší, na ktorom je široký štetec. Vďaka tomu sa s ním nechty lakujú veľmi rýchlo a ľahko. Je vynikajúco pigmentovaný a aj moje biele nechty dobre zafarbí už v prvej vrstve. Nevytvárajú sa v ňom bublinky. Používam síce podkladový lak, ale to je predovšetkým ochrana pred zafarbením a vyhladenie, aby  lak lepšie priľnul. 

Tento rýchlo schne, ale keď ním prejdem po papieri alebo stene, zanecháva po sebe farebné šmuhy. Čo sa výdrže týka, je to tých 5, niekedy aj 6 dní s drobnými úpravami. Neolupuje sa ani nepraská, len sa mi obíjajú konce. Inak si stále myslím, že výdrž je to vynikajúca a je to jeden z tých najlepších lakov, aké v drogérii zoženiem. Odlakovanie je rýchle a nechty mi nezafarbil ( i keď celkom presne neviem, či by to tak bolo aj vtedy, keby podkladový lak nepoužívam). V drogérii ho kupujem za necelé tri eurá a ponuka farieb je naozaj pestrá. Výdrž závisí aj od farby, ale tiež od toho, aká je vaša práca a aké domáce práce práve robíte. 


Essence lak na nechty

shine last & go! gel

Essence shine last & go! gel

lak na nechty essence

červený lak na nechty

tmavý lak na nechty

Essence je značka známa svojimi lakmi na nechty. Bývajú v desiatkach farieb a tak si vyberie každá z nás. Shine last & go! gel  sú gélové rýchloschnúce laky. Ich obaly sú veľmi rozkošné a zdajú sa mi krajšie, ako boli tie predtým. Ja som mala dve farby - jemnú ružovú a tmavú bordovú. Tmavá má vynikajúcu sýtu farbu, dobre kryje už v prvej vrstve. Bledá mi veľmi nevyhovuje, lebo moje biele nechty takmer vôbec nezafarbí ani vo viacerých vrstvách. To, ako kryje, teda dosť závisí od jednotlivých farieb.

Širší štetec je ako stvorený na rýchle lakovanie. To je vlastne aj filozofiou tohto kúsku - vyberiete si outfit alebo príležitosť, nalakujete si podľa toho nechty a idete. Rýchlo uschne a ako vidíte na fotke, vyzerá pekne. Gélový, žiarivý, pútavý. Takto si môžete zladiť šaty s doplnkami a lakmi a byť štýlová, nech sa pohnete kamkoľvek. Navyše, ďaka rýchlemu schnutiu môžete nechty lakovať aj po ceste do školy alebo do práce, počas prestávky alebo tesne pred odchodom z domu.

Všetko toto znie super, ale jedna nevýhoda tu predsa len je - vydržia mi na nechtoch deň. Už na druhý deň je olúpaný a popraskaný, takže ich musím odlakovať. Keďže po odlakovači sa snažím siahať maximálne raz týždenne, lak používam málo. Navyše, keď mám menej času, hnevá ma neustála kontrola, či je manikúra stále pekná.  Dokáže ale zachrániť situáciu, keď sa niekam veľmi ponáhľame a nemáme veľa času, prípadne sa potrebujeme rýchlo zladiť do viacerých farieb za pár dní. Odlakujú sa rýchlo a nefarbia nechty. Cena 1,79 eur je nastavená tak, aby ste si ich mohli kúpiť toľko, koľko len chcete :)

Mali ste niektorý z týchto lakov? Páčia sa vám tie trblietavé tak veľmi, ako mne? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe