MojWindows

Spoločnosť Kingston Digital minulý týždeň oficiálne spustila predaj ďalšej generácie svojej základnej rady NVMe PCie SSD diskov pre bežných používateľov.

Nový model Kingston SSD A2000 využíva 3D NAND technológiu a podľa výrobcu sa môže pochváliť prekvapivým výkonom, nízkou spotrebou, menším zahrievaním a výhodnou cenou. Tieto parametre z neho majú robiť perfektnú voľbu pri „modernizácii“ notebookov a ultrabookov. Inak povedané, pri prechode z menej výkonných HDD/SSD.

Technické špecifikácie uvádzajú, že disk dosahuje prenosové rýchlosti až 2200 MB/s pri čítaní a 2000 MB/s pri zápise dát. Okrem toho zdôrazňujú aj internú funkciu pre ochranu dát pomocou 256-bitového hardvérového AES šifrovania, podporu bezpečnostných riešení na základe TCG Opal 2.0 či možnosť použiť šifrovanie BitLocker od Microsoftu.

Disky A2000 sú k dispozícii v kapacite 250 GB, 500 GB a 1 TB, za cenu od 45€ po 117€ v závislosti od konkrétnej kapacity. Kingston na disky ponúka obmedzenú päťročnú záruku a bezplatnú technickú podporu.

12.08.2019
Zdroj: TS

+