Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kokosová pudingová bublanina

Kokosová pudingová bublanina

Leto je čas ovocných koláčov, môžeme ich točiť stále dookola. Taká bublanina sa vďaka meniacemu sa sezónnemu ovociu nikdy nepreje... ale ak by náhodou, môžeme ju vylepšiť kopčekmi tvarohu alebo posýpkou, do cesta zamiešať mak, kokos či orechy alebo vyliať uvarený puding. A toto je presne ten prípad. :)

  • Čas varenia 30 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

5 ks  vajce
150 g  cukor
1  vanilkový cukor
3 PL  kokosový olej
180 g  grécky biely jogurt
200 g  polohrubá múka
50 g  strúhaný kokos
1  kypriaci prášok do pečiva
3 ČL  kakao
1  kokosový pudingový prášok
2-3 PL  cukor
4 dl  mlieko
 černice

Postup prípravy

Recept vychádza z koláčika, ktorý možno poznáte. Na blogu ho mám tu. Trošku som však poupravovala pomery a suroviny a príchuť som zvolila kokosovo-černicovú, lebo tieto dve chute k sebe veľmi fajn pasujú. Černice nám rastú pred domom a nikto ich tam neoberá, tak som si povedala, že by bola škoda nechať ich len tak zhniť/ uschnúť.

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich spolu s cukrami. Postupne pridávame rozpustený olej a jogurt. Po častiach zapracujeme múku s kokosom, kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Ešte teplý ho vylejeme cik-cak na cesto. Zoberieme vidličku a po šírke ňou prechádzame hore-dolu, aby sa puding premiešal s cestom. Nakoniec bohato posypeme černicami a dáme piecť do vyhriatej rúry. No a presne v tomto bode som si všimla, že vrecúško s kypriacim práškom ostalo nedotknuto položené na kuchynskej linke. Riskla som to a dúfala som, že sneh v koláči ho dostatočne nadľahčí. Našťastie, nebola to taká katastrofa, vlastne si nikto nič nevšimol, akurát bola bublanina trošku nižšia. :)

Koláč krájame až vychladnutý. Ak ho skladujeme v chladničke, pred podávaním ho vyberieme von, puding v ňom je lepší, keď je trochu tekutejší.

12. 8. 2019 10:51

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty