Sociálne siete

Podvodná facebook súťaž o spotrebiče a stránka VYHRAJEM TO

Podvodná facebook súťaž o spotrebiče a stránka VYHRAJEM TO
5 (100%) 1 hlas[ov]

Tiež nenávidíte, keď niekto používa ohyzdné slová, ktoré nepatria do slovenčiny? A tiež milujete tak ako my, keď vznikajú podvodné súťaže na Facebooku ako na bežiacom páse? Naša čitateľka Marcela, rovnako ako my, neradi vidíme nové súťaže, ktoré lákajú dôverčivých ľudí a aj napriek stovkám poškodených obetí a nakradnutých stoviek, či tisíc eur sa stále nájdu takí, ktorí horlivo klikajú a naozaj veria, že Facebook súťaž bez histórie, obsahu, sponzora, prevádzkovateľa, zdroja a štatútov s podrobnými podmienkami naozaj práve im prinesie nádherné výhry a nič za to nebude chcieť.

Vyhrajem to

inzercia:

Nie, priatelia. Zatiaľ žiadna súťaž na Facebooku, ktorá by nemala pozadie, prevádzkovateľa a všetko legálne plnenie, nepriniesla skutočnú výhru. Zatiaľ sa takýto zázrak nestal. Za to dokáže osloviť desiatky ľudí s falošným vyžrebovaním práve ich. V tej chvíli začína zaslepenie obete, ktorá počula, že práve vyhrala. V tej chvíli končí racionálne uvažovanie a z plného nadšenia sa deje scenár:

  • SÚŤAŽ O HOCIČO: „Pani Alena, vyhrali ste!“
  • PANI ALENA: „Naozaj? Nikdy som nič nevyhrala, to je po prvý krát v živote. To je úžasné. Čo mám spraviť?
  • SÚŤAŽ O HOCIČO: „Máte paušál?“  alebo „Pošlite nám číslo z Vašej kreditky na overenie adresy doručenia“
  • PANI ALENA: …. tej nepríde nič divné, a to je ten problém. Práve z týchto ľudí sa stávajú obete najrýchlejšie a práve takíto ľudia nás kontaktujú s prosbou o pomoc, čo robiť keď….

Odporúčame

V prípade, ak ste sa stali obeťou, vytvoriť screenshoty všetkej komunikácie a obsahu daných stránok a to čo najrýchlejšie a podať trestné oznámenie vo veci podvodu. V prípade, že nieste zatiaľ obeťou, nahlasujte stránky podobného typu službe na Facebooku. My sami veríme, že jedného dňa začne Facebook tieto nahlásenia brať vážne oveľa razantnejšie, ako pri mazaní nahoty, násilia, či názorov, ak sa vám náhodou nepáči propagácia homosexuality, či iný moderný trend na sociálnych sieťach. Okrádanie ľudí, zdá sa, stále nie je na Facebooku dostatočne vážnym problémom.

Pomohli sme vám? Pomôžete vy nám?

V prípade záujmu o pomoc z vašej strany smerom k nám nám postačí naozaj málo. Mimo zdieľanie našich článkov nám pomáha ľubovoľný príspevok na "kávu" a chod stránok na nasledovné údaje:

Číslo účtu: SK84 8330 0000 0026 0029 5817
Dôležitý je variabilný symbol: 8188900864

Príspevok na "kávu" (v kaviarni pokojne v cene okolo 1 EURO) je v skutočnosti príspevok na chod stránok u webhostingovej spoločnosti. Ďakujeme za Vašu pomoc. Viac o podpore portálu nájdete v tomto článku.
QR platba donate, podpora HOAX.sk

inzercia:

Aké máte z článku a témy pocity?

Rozčúlený
0
Šťastný
1
Milujem to
1
Nie som si istý
0
Hlúposť
0
Príležitostný autor (prispievateľ článkov) na hoax.sk, cestovateľ a nadšenec pre prírodné vedy a cyklistiku.

    Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

    Viac v rubrike:Sociálne siete

    Komentáre sú ukončené