5 mýtov o ketónovej diéte

0
Zdroj.Pexels.com

pexels.com

1. Nie je iba o vyradení „bežných“ sladkostí
Ak chcete chudnúť rýchlo, nepomôže vám iba vyradenie sladkostí. I keď aj to je, samozrejme, jeden z prospešných krokov ku zníženiu váhy. Avšak na vytúženú postavu si pravdepodobne počkáte omnoho dlhšie. Čím rýchlejšie chcete schudnúť, tým väčší musí byť rozdiel medzi vaším príjmom a výdajom.

Tento zákon nikdy neobídete. Rozhodne by ste ale nemali hladovať alebo bez premyslenia striktne obmedziť svoj jedálniček. Jediné, čoho by ste pravdepodobne dosiahli, je strata svalovej hmoty, spomalenie metabolizmu a koledovali by ste si o jojo efekt. Aby ste tomuto riziku predišli a rýchlo tak schudli, odporúčame chudnúť práve v ketóze. Takzvaná ketónová diéta umožňuje výrazne znížiť kalórie, a napriek tomu necítiť hlad a neprísť o svaly.

2. Svoje zdravie neohrozíte
Jediné, čo je pro pre chudnutie v ketóze potrebné urobiť, je obmedziť sacharidy v strave na 50 gramov denne. V každom prípade pre bežného človeka, ktorý sa výživou nezaoberá, odporúčam zvoliť odborne zostavenú ketónovú diétu, zloženú z proteínových potravín určených práve pre tento druh stravovania.

Tieto potraviny obsahujú všetko potrebné, aby vaše telo správne fungovalo – teda optimálne množstvo vitamínov, minerálnych látok, vlákniny a bielkovín. Neohrozíte tak svoje zdravie nesprávne zostavenou diétou a máte istotu, že výsledok sa dostaví.

3. Pri chudnutí v ketóze nehladujete

zdroj: Pexels.com

Veľkou výhodou ketónovej diéty je, že nie ste hladní a pociťujete dostatok energie. V ketóze jednoduchšie donútite telo používať ako palivo vaše tukové zásoby. Pri chudnutí s KetoMixom jete 5-krát za deň a svoj každodenný jedálniček doplníte ešte o 500 gramov zeleniny. Každé KetoMix jedlo má rovnaké nutričné hodnoty. Aj keď si dáte napríklad len rýchly kokteil, pocit hladu sa nedostaví. Výhodou proteínovej diéty, ako sa ketónová diéta taktiež niekedy nazýva, je už spomínaný rýchly úbytok kíl bez pocitu hladu.

4. Príprava jedla vás nijako nebrzdí
Ak sa rozhodnete pro odborne zostavené potraviny KetoMix, veľkou výhodou je rýchlosť ich prípravy. V kuchyni strávite maximálne dve minúty a niekedy ani kuchyňu nepotrebujete. Napríklad, ak si zo širokej ponuky vyberiete proteínové tyčinky alebo kokteily.

Úsporu času oceňujú predovšetkým mamičky na materskej dovolenke alebo pracovne vyťažené osoby, ktoré sa od pracovného stolu takmer nepohnú. Práve pre nich býva najčastejším problémom schudnúť, pretože nestíhajú správne jesť a príprava zdravého jedla ich zdržuje. S KetoMixom to môže byť iba o dvoch minútach.

5. Obávaný jojo efekt
Jojo efekt je častým dôvodom, prečo sa mnoho žien tejto diéty bojí. Je dôležité si uvedomiť, že za jojo efekt nemôže žiadna z existujúcich diét, ale to, ako vyzerá vaše stravovanie následne po diéte. Našťastie KetoMix pripravuje svojich klientov aj na časový úsek po absolvovaní diéty, čo si na tejto firme veľmi cením. Počas diéty sa naučíte pravidelne jesť, orientovať sa v základných živinách, pridávať do svojho jedálnička dostatok zeleniny, pravidelne piť, maškrtiť bez cukru, a predovšetkým premýšľať inak. Takže kto chce, váhu si udrží.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.